Ciklično kretanje istorije čovječanstva uglavnom je zasnovano na brojnim pokušajima nasilnog uspostavljanja globalne dominacije. Taj proces se nesmanjenim intenzitetom odvija i danas. Doduše ranije pretenzije i aspiracije vodećih zemalja Zapadnog sveta danas se sprovode i realizuju na vrlo perfidniji način. Jedan od njih jeste svakako realizacija i razvijanje kroz najrazličitije forme i oblike, paradigme zvane Novi svjetski poredak i takozvanih građanskih prava i sloboda. Međutim najednostavnijom logičkom kontemplacijom Novog svjetskog poretka možemo uvidjeti da su postulati na kojima se zasniva prije svega kontrola svijesti, kontrola i sputavanje volje za bilo kakvim otporom i kontrola svih resursa i institucija. U svim zemljama u kojima su građanska prava i slobode Novog svjetskog poretka stigle jašući na valovima borbe za demokratiju ima mnoštvo paradoksa i apsurda. Ali najveći od njih jeste da zarobljene ubjeđuju da su slobodni. Sve gore navedeno bilo bi nemoguće a da tome ne prethodi: stvaranje, odgajanje i instaliranje servilnih političkih elita. Najbolji primjer realizacije ovog recepta jeste EKS-JU prostor.

O aktuelnim dešavanjima u Srbiji ali i regionu, medijima, planovima za budućnost i očekivanjima od dešavanja u narednom periodu, razgovarali smo sa ratnom reporterkom RTV Vojvodine, novinarkom kojoj je zabranjen rad ali i istaknutim i beskompromisnim borcem protiv globalističke okupacije, Milijanom Baletić.

Kako komentarišete nedavno održane izbore u Crnoj Gori?

– To nije bio izbor – izbor je kada narod slobodno i neprikosnoveno bira, a ne kada treba da pristane na unapred pripremljeni rezultat. Takva situacija se pre može zvati saučesništvom nemoćnih u političkom igrokazu moćnika. Oni su, u tom teatru, imali ulogu da svojim učestvovanjem obezbede legalitet i legitimitet projekta.

Crna Gora je već duže vreme u društveno-političkoj krizi koja se nakon ovih izbora samo dodatno pridubila i prijeti da eskalira sukobima. Po vašem mišljenju kakav će biti epilog ove poprilično komplikovane situacije u Crnoj Gori  i kakav bi trebao biti odgovor crnogorske opozicije koja je nakon dužeg vremena jedinstvena?

– Jedina snaga koja narodu može dati pravo koje mu pripada jeste – narod! Međutim, ma koliko maltretiran i obespravljen, nikada nigde narod ne ide sam u borbu za svoja prava. Uvek je neko morao da ga sabere, poveže, stane ispred njega i povede u osvajanje prava. Kada će obespravljeni u Crnoj Gori odneti pobedu, zavisi od sveukupne snage onih koji ih vode, tj. mudrosti, istrajnosti i istinske odanosti toj ideji! Znate – slobodu niko, nikome, nikada ne poklanja, ako je hoćete – za nju se morate izboriti!

crna-gora-pocinje-protest

Kako komentarišete krajnje konfuzne izjave Aleksandra Vučića u vezi sa događajima u Crnoj Gori za koje je dobio i sve pohvale NATO partnera?

– Da biste sa sigurnošću znali da li je ono što radite na dobrobit ili na štetu narodu i državi, najlakše se proverava po tome – da li vaša dela hvale ili napadaju, provereni prijatelji ili provereni neprijatelji?!

U Crnoj Gori su nađeni teroristi bez oružja, a u Srbiji oružje bez terorista. Da li su opravdane indicije pojedinih analitičara da su ovi događaji izašli iz iste kuhinje?

– Pustite analitičare, pogotovo ove koji nam svakodnevno preko ekrana upadaju u domove! Danas, kako bi se prikrila ogoljena propaganda i njeni raznorazni pojavni oblici, kriju se pod lažnim imenima poput nezavisnih novinara, analitičara, eksperata opšteg znanja…! A što se tog terorizma tiče, ne treba biti veliki ekspert kako bi se shvatila njegova uloga u crnogorskim izborima! Nije on namenjen Milu Đukanoviću već je to bio – onaj zadnji glanc na sluđivanju plebsa!

Kakve posledice će eventualni ulazak Crne Gore u Nato imati kako po samu Crnu Goru tako i po cijeli srpski narod?

– NATO je agresorska i okupaciona sila Zapada, koja će imati iste one posledice koje su uvek u istoriji takve sile imale za narod i državu u koju su ušle.

nato-hitler

Da li dolazak Trampa na čelo Amerike može donijeti boljitak za Srbe u Srbiji i regionu?

– U ovom višedecenijskom sunovratu čovečanstva izazvanom Zapadom na čelu sa Amerikom, dolazak Trampa na vlast je nada, jer – tamo odakle je zlo krenulo – tamo mora i početi obračun sa njim! Koliko će to biti više od nade, zavisi od toga koliko će Amerika pod Trampom uspeti da izleči svet od sebe i sebe od sebe same?! Velike sile teško da tako lako menjaju svoju politiku, ali sama činjenica da je uzdrman kontinujitet – daje nagoveštaj boljitka.   

Koliko je verovatno da se oformi Vojvođanerski identitet na telu srpskog naroda u Vojvodini i da li je to ostvarivo bez uticaja i pomoći sa strane pre svega od Zapada i susednih zainteresovanih država i naroda?

– Vojvođanski identitet, kao što su i mnogi drugi „identiteti“ u bivšoj Jugoslaviji, među kojima i crnogorski – zacrtan je na Četvrtom kongresu Komunističke partije Jugoslavije 1928. godine u Drezdenu, poznatom u literaturi pod imenom Drezdenski kongres, na kojem su, kao posmatrači, bili prisutni i Vatikan i Kominterna. Na njemu je odlučeno da se u tadašnjoj zajedničkoj državi svugde, mimo uže Srbije, tamo gde većinski živi srpski narod – preimenuju Srbi, srpski jezik i Srpska pravoslavna crkva po geografskoj odrednici?! Tako danas kao posledicu imamo sve te „drezdenske nacije“, „jezike“ i „crkve“ – među kojima i crnogorsku naciju, jezik i crkvu?! To je komunistički projekat stvoren iz srpskog etno-jezičkog supstrata?! Drezdenski kongres je, između ostalog, odlučio i da se Kosmet oduzme Srbima, pokloni albanskom narodu i na njegovom tlu napravi Albanska radnička država…?! Sve ovo je rađeno pod izgovorom kako je srpski narod najveći u zajedničkoj državi, hegemonistički nastrojen i kao takav pretnja ostalim narodima?! I danas vi imate „drezdenske rečenice“ kojima se bore protiv Srba, i spočitava kako su Srbi pretnja ostalim narodima, kako Srbi prave veliku Srbiju, kako…, a pri tome – stvorena velika Hrvatska koja je po čitavoj dužini otela i prisvojila Jadransko more, napravili Šiptarima dve države, ujedinjuju ih, šire i zaokružuju u veliku Albaniju…?! Tako imamo, za manje od sto godina, više od 90% odrađeno drezdenskog kongresa, a da li će i Vojvodina do kraja „pasti“ – pitanje je, jer oni to danas zovu borbom za demokratiju „vojvođana“ – ne odrađivanjem zadnje tačke komunističkog plana nad ubijanjem srpstva?!

screenshot_2

Može li se reći s obzirom na položaj preostalih Srba u Hrvatskoj da je ta država uspješno sprovela genocid nad Srbima?

– Ako se uzme ustaški plan sproveden pod zaštitom vatikansko-zapadnjačkom u kojem je zacrtano da se jedna trećina Srba pobije, jedna trećina pokrsti i jedna trećina protera – i taj plan nad Srbima je, za manje od sto godina, dovršen i to u zadnjem ratu 90-tih?!

Da li je u pripremi raspakivanje Dejtona, uzevši u obzir sve prijetnje koje Republici Srpskoj ovih dana stižu iz Sarajeva?

– Odavno se sa „raspakivanjem“ Dejtonskog mirovnog ugovora otpočelo i u to duboko zagazilo. Preko Visokih predstavnika instaliranih u BiH nametnuto je više od 280 zakona kojima su oteli Dejtonom dobijene nadležnosti Republici Srpskoj i preneli ih na centralne organe BiH. Inače, najviše je prava Srpskoj oteto za vreme Pedija Ešdauna – „gaulajtera“ iz Velike Britanije!

Kakva je medijska slika u Srbiji, da li u Srbiji ima slobodnih medija i kakav je položaj Srpskih patriotskih medija u Srbiji ali i u regionu?

– Nivo na kojem se srpski i slobodni mediji u Srbiji i regionu nalaze, potvrda je da ih – nema!

Može se vidjeti da ste jako aktivni na vašem sajtu kao i na još nekim medijima koji su u ovom vremenu okupacije uspjeli da očuvaju novinarsku slobodu. Gdje je sada Milijana Baletić i čime se bavi?

– Ja sam formalno zaposlena na Radio-televiziji Vojvodine, ali mi je tamo zabranjeno da radim, tako da radim na svom sajtu – milijanabaletic.com. Inače, kada mene budete videli da uživo iz studija RTV-a radim ozbiljne političke emisije, što je i moja novinarska oblast, to će biti dokaz – da Srbija više nije pod okupacijom?! Daleko smo od toga?!

milijana6

Kakvi su vaši planovi za budućnost, kao i šta možemo očekivati od vas u narednom periodu?

– Moj plan i namera je da se borim. Sve dok se borim imam šansu i da pobedim! Ako u toj borbi i ne pobedim – makar će njima pobeda teže pasti!

Šta je patriotizam danas?

– Uvek je kroz istoriju patriotizam značio isto – ponos, čast, uzor i slavu, kao što je i izdaja svoga naroda i države podrazumevala – sramotu i kaznu! Ono što je karakteristično za današnje vreme, skrojeno po planu globalističke okupacije pod čijim pritiskom se vrši promena svesti narodu, jeste zamena teza, tako da – ono čega se nekada stidelo, danas se time ponosi, a ono čime se nekada ponosilo, danas se toga stidi?! Kako bi lakše vladao plebsom – globalistički okupator je pod ovou definiciju zamene teza, na prvo mesto podveo kategoriju patriotizma i izdaje?!

Razgovor vodio: Milovan Marković

Patriot.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here