Ni nedelju dana nakon intervjua sa novinarom “Bujanovačkih” novina moj intervju nije izašo na svetlost dana. Svako treba da ima pravo na slobodu izražavanja. To pravo podrazumeva slobodu primanja i davanja informacija, ali to ne čine “Bujanovačke”. Izgleda da novinari iz pomenutog portala ne žele ili se pak plaše da prenose informacije koje se pojedincima iz vlasti opštine Bujanovac ne sviđaju.
Pre nedelju dana Pozvao sam novinara portala “Bujanovačke” da obavimo intervju lično. Moje prvo oglašavanje je bilo na temu Stojanče Arsića koji je zamenik predsednika opštine Bujanovac i njegovog sina Saše. Oni su putem portala Jugpress komentarisali osnivačku skupštinu Srpske Desnice u Bujanovcu. Moja pitanja upućena njima su bila jasna: Da li Stojanča Arsić podržava politiku kojom se bavi njegov sin Saša, a to je stranka Vuka Jeremića. I ako podržava da li će da bojkotuje izbore jer je to jedinstveni stav Narodne Stranke. Nakon toga je usledilo pitanje novinara da prokomentarišem obraćanje predsedinka Srpske Desnice Miše Vacića na osnivačkom odboru u Bujanovcu. Objasnio sam da je novinar totalno neprofesionalno postupio, izvuko’ iz konteksta i izneo totalno pogrešne stvari u odnosu na one koje su izrečene. A na govoru koji je trajao više od 20 minuta je mogao da čuje da će se Srbska Desnica zalagati za prava poljoprivrednika koje su u opštini Bujanovac veoma malo zastupljena kao i prava porodilja i majki. Da će Srbska Desnica nakon ulaska u Bujanovačku vlast ta vlast biti bliža Beogradu i ministarstvima nego što je trenutno sada. Da se jednostavno ne plašimo i da na izborima pokažemo pravo lice i podržimo prave ljude. Nakon toga je usledilo pitanje novinara: Ako pređete cenzus sa kim bi potencijalno razgovarali o koaliciji? Odgovor je bio sa svima koji poštuju zakone i ustav Republike Srbije. Na kraju je bilo reči i o aktuelnom predsedniku opštine Saipu Kamberiju, našta sam ga ja podsetio da ne proziva broj naših glasova iz Medveđe. Da smo Vas pobedili legalno sa 6,52% osvojenih glasova u odnosu na Vašu partiju PDD koja je dobila 6,40%. ”
Evo ni nakon nedelju dana mog teksta još uvek nema na portalu Bujanovačkih novina. Nije mi preostalo ništa drugo nego da se putem Vranjskih novina obratim. Da bi ipak ljudi mogli da čuju i drugu stranu priče koja nije u režiji Bujanovačkih novina. Želeo bih da znam razlog zašto moj tekst nije izašao i da li je taj tekst nepodoban za onog koji nije dozvolio da se on plasira u javnost. Mi ćemo i dalje nastaviti sa redovnim aktivnostima i planovima naše stranke. Pokušavaćemo na svaki način da se oglašavamo.

Potpredsednik “Srpske Desnice” opštinskog odbora Bujanovac – Milan Jovanović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here