Zorana Mihajlović, Vojislav Šešelj (Foto Beta)

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je lider SRS-a Vojislav Šešelj još jednom pokazao da je reč o „džuboks političaru” koji napada samo one za koje mu neko plati.

Ovog puta očigledno je da zastupa stavove onih malobrojnih „kompanija za trgovinu naftom i naftnim derivatima koje ne žele da rade po zakonu”, kaže Mihajlovićeva komentarišući pitanje koje je Šešelj postavio predsednici Vlade Srbije tokom zasedanja Narodne skupštine, a tiče se sprovođenja Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama.

Ona podseća da je Zakon o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama usvojen još 2010. i od tada su počeli da teku rokovi da firme koje koriste usluge vodnog transporta, uključujući i naftne kompanije i njihove prevoznike, usaglase svoje poslovanje sa odredbama zakona.

„Razumevajući situaciju i potrebe svih učesnika na tržištu nafte i derivata nafte, već dva puta je produžavan rok za usaglašavanje njihovog poslovanja sa odredbama zakona, a u prethodnih devet godina Ministarstvo je pružalo stručnu pomoć i podršku kompanijama iz naftnog sektora da urede svoj pravni status u skladu sa zakonom”, dodala je Mihajlovićeva.

Navela je i da ne postoji nikakva umešanost Ministarstva koje vodi ni u kakav kriminal i šverc goriva, kako to tvrdi „džuboks vojvoda” Šešelj, jer kompanija koju je naveo, kao i ogroman broj kompanija koje se bave trgovinom i skladištenjem nafte, rade po zakonu.

„Činjenica je takođe da postoje još najmanje dve firme koje odbijaju da posluju po važećem zakonu i po svoj prilici Šešelj brani njih”, kazala je Mihajlovićeva.

Ministarka je poručila da „kompanije koje na ovaj način pokušavaju da ostvare svoje interese i nastave da pljačkaju državu treba da znaju da to više neće moći da rade jer će svako nelegalno poslovanje biti kažnjeno u skladu sa zakonom”, prenosi Tanjug.

Politika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here