Шеф дипломатије Ивица Дачић на свечаној вечери пред свима се дохватио микрофона како би премијеру Албаније испунио рођенданску жељу

На свечаној вечери Самита о западном Балкану у Паризу Ивица Дачић, шеф српске дипломатије, певао је на увце Едију Рами, премијеру Албаније.

Наиме, Франсоа Оланд, председник Француске, организовао је свечану вечеру по самом завршетку самита. Kако је тог дана Рами био рођендан, он је замолио Дачића да му нешто отпева. Наравно, наш главни певач на политичкој сцени ову понуду није одбио. Дачић је из свег гласа певао Рами „О соле мио“ и „Санта Лучија“. А пре него што је почео с певањем упитао је: „А где је оркестар?“

На изненађење и згражавање Ангеле Меркел, немачке канцеларке, и домаћина Оланда, наводе хрватски медији, Дачић је запевао као на концерту и ништа није могло да га омете.
– Оланд, Меркелова и Федерика Могерини су га љубили и грлили – каже наш извор који је био на вечери.

Иначе, ово није први пут да Дачић пева на неком самиту, нити је први пут да пева Рами на увце.

Пре две године је у Београду на Самиту Kине и 16 држава централне и источне Европе Едију Рами певао сличан репертоар, с тим што је тада убацио и песму Шабана Шаулића. Тада је посебну пажњу, док је певао романтичне стихове, поклонио Весни Пусић, која је на самит дошла као министарка спољних послова.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here