На масовним протестима у Будимпешти, мађарски премијер Виктор Орбан одржао је историјски говор у коме је оптужио Бриселску бирократију да ради на штету европских народа.

Орбан је поручио да је данас у Европи забрањено говорити истину и да европски народи немају слободу у ЕУ. „Чак и када је направљена од свиле, брњица је брњица“- поручио је Орбан.

budimpesta-protesti-epa

– Даме и господо, данашњи непријатељи слободе су обучени у другачију одору од оне коју су имали ранији империјални владари и они који су водили совјетски систем. Они користе другачији низ алата којим намеравају да нас потчине, да нас заробе и да нам узму слободу иако нас не скупљају у концентрационе логоре нити шаљу тенкове да окупирају наше државе. Њихова данашња артиљерија су уцене и претње.- рекао је Орбан.

– Ипак, народ Европе се буди и прегрупише, а стубови сузбијања истине се полако криве и почињу да пуцају. Народ Европе полако схвата да је његова будућност угрожена, да су угрожени послови, безбедност и миран живот. Европа је заједница хришћанских, слободних и независних нација у којима су и мушкарци и жене једнаки, у којима постоје солидарност и толеранција, понос и понизност, правда и милост.- рекао је Орбан.

https://www.youtube.com/watch?v=EbINrdyAXlE

Орбан је поручио да се у данашњој Европи не сме говорити да је имиграциона политика лоша, да избеглице угрожавају Европу, доносе злочин и тероризам.

– Мигранти угрожавају европски начин живота, обичаје, културу и хришћанску традицију. Миграције су испланиране и нису случајне. Циљ ових миграција јесте да се преобликује религијска и културна основа Европе и елиминишу националне државе.- поручио је мађарски премијер.

– Нас оптужују да смо ксенофоби, али права је истина да се међу мигрантима налазе они који желе да мењају нашу државу како њима одговара употребљавајући насиље- поручио је премијер Мађарске.

– Брисел не сме да буде изнад закона. Не смемо да дозволимо да нам намеће своју космополитску имиграциону политику. Не смемо дозволити увоз злочина, тероризма, хомофобије и антисемитизма у Мађарску. Не смемо дозволити да нам говоре кога можемо а кога не можемо да пустимо у нашу државу и са ким ћемо живети и делити нашу државу. На крају ћемо ми бити они који ће морати да напусте сопствену државу. Стога морамо одбацити ову шему, не толеришући никакве уцене и претње. Време је да пружимо отпор, да прикупимо савезнике и да с поносом подигнемо заставу наше нације. Дошло је време да спречимо уништење Европе и спасемо њену будућност.- поручио је Орбан.

Screenshot_2

– У овом тренутку позивам све држављане Мађарске на уједињење, независно од партијског опредељења, а исто тако позивам и све европске нације да се уједине ради очувања јединства Европе. Ако ујединимо снаге, неће моћи да нас сруше. Заједно смо јачи. Да ли ћемо бити робови или ћемо бити слободни?!“. Боримо се Мађари, боримо се за Мађарску!.-  рекао је Орбан.

Мађарски премијер у тексту каже да је криза у ЕУ наступила због отварања граница 28-чланог блока и прекомерних трошкова неких држава чланица „уз прећутно одобрење“ Kомисије, за коју тврди да је требало да спречи и једно и друго. Оба највећа европска достигнућа, заједничка валута и јединствено тржиште које је заштићено Шенген зоном, налазе се у опасности, упозорава Орбан и додаје да је лично помогао у спасавању Европе и начина живота свог народа тако што је затворио границе Мађарске за мигранте.

Screenshot_3Мађарски премијер у уводнику истиче да би равнотежа моћи унутар ЕУ требало да се промени у корист националних држава над европским институцијама. Орбан је изазвао бес председника Европске комисије Жан-Kлода Јункера када је одбио да прихвати његов предлог о систему квота за насељавање миграната који стижу у Европу, подсећа француска агенција, додајући да је Орбан најгласнији источноевропски противник пријему муслиманских миграната.

Агенције/Патриот

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here