У масакру који се догодио ноћас око 01,40 часова у Житишту, двадесетак километара од Зрењанина, где се одржавала традиционална забавна манифестација „Пиле фест“, убијено је петоро људи, а 22 је рањено.

Како је саопштио МУП, З.С. (38) из Житишта ушао је у кафић „Макијато“ у центру места и испалио више хитаца из аутоматског оружја. Том приликом убио је супругу и још једну женску особу, након чега је наставио да пуца по грађанима који су се у том тренутку налазили у кафићу.

Трезвеношћу једног од гостију који је починиоцу измакао калашњиков и прекинуо даље пуцање, избегнута је још већа трагедија.

Од задобијених рана троје гостију кафића је преминуло у зрењанинској болници.

Полиција је недалеко од места злочина ухапсила З.С., увиђај је у току, а Житиште је посетио и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

У зрењанинском Ургентном центру налазе се рањене особе, којима лекари пружају помоћ.

У току ноћи обављено је седам операција и свих седморо оперисаних је у тешком стању.

Петоро повређених упућено је у Клинички центар Војводине, једна особа на Грудну хирургију у Сремској Каменици, док је једна особа пребачена на Одељење неурохирургије Клиничког центра Србије.

После указане лекарске помоћи, шест особа је пуштено на кућно лечење.

Митар Вучуревић, председник општине Житиште, заказао је хитну седницу Скупштине општине. Он је изразио је жалост због крвавог пира који је шокирао ову мирну варошицу и целу Србију. Претпоставља се да је узрок породична свађа.

ТРОДНЕВНА ЖАЛОСТ ОД НЕДЕЉЕ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ

Председник општине Житиште Митар Вучуревић изјавио је да ће у у Средњобанатском округу од недеље, 3. јула, бити проглашена тродневна жалост због трагедије која се догодила у тој општини у којој је погинуло пет особа.

Како је навела Радио-телевизија Војводине (РТВ), та одлука је донета јутрос на ванредној седници скупштине општине којој су поред руководства општине присустовали и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, начелник Средњобанатског округа Душан Шијан и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Председник општине Вучуревић је за РТВ навео да додао да локалне власти и даље чекају „исход крвавог пира“ који је вероватно проистекао из неке породичне свађе или неспоразума.

Доктор Миодраг Дамјанов из Ургентног центра зрењанинске болнице изјавио је за РТВ да је у ту медицинску установу примљено 23 жртве напада у Житишту.

Директорка зрењанинске болнице Гордана Козловачки изјавила је да је шесторо пацијената средње и лакше повређено, а остали су задобили теже повреде. Током ноћи урађено је и седам операција.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here