У терористичком нападу на међународном терминалу аеродрома „Ататурк“ у Истанбулу, вечерас је погинуло најмање 36 људи, а више од 147 рањено.

Терористи су активирали експлозивне направе поред детектора за откривање предмета од метала на истанбулском аеродрому, преноси Ројтерс. Један терориста је пре тога отворио ватру из аутоматске пушке.

Самоубице су се разнеле током провере метала. Према подацима очевидаца и рањеника, појасеве са експлозивом наводно су активирали и момак и девојка. Полиција је отворила ватру на осумњичене у покушају да их неутралише. Експлозије су се догодиле испред терминала за полетање.

Према саопштењима медија, касније се чула и трећа експлозија на улазу у станицу метроа „Аеродром“.

Aеродром је тренутно затворен, а на место инцидента послат је велики број полицајаца и припадника Хитне помоћи.

Пентагон је саопштио да се претпоставља да је за напад одговорна Радничка партија Курдистана.

ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ НА АЕРОДРОМУ

Одбојкашка репрезентација Србије безбедно је вечерас слетела у Истанбул, а пошто су због напада сви даљи летови отказани, преноћиће на аеродрому у Турској и сутра наставити пут за Техеран, саопштио је Одбојкашки савез Србије.

КОНЗУЛ: У КОНТАКТУ СМО С БОЛНИЦОМ, НЕМА ПОДАТАКА О ПРИЈЕМУ СРПСКИХ ДРЖАВЉАНА

Генерални конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је Бети да је у контакту с болницом Бакиркоју у коју су допремљени погинули и повређени после вечерашњег бомбашког напада на аеродрому „Ататурк“ и да „нема података“ да међу њима има српских држављана.

Марковић је рекао да је у сталном контакту и с полицијом у Истанбулу и да од њих очекује благовремене информације које би се евентуално тицале српских држављана.

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here