Председништво Демократске странке Србије констатовало је оставку на место председника странке Санде Рашковић Ивић, која је овластила потпредседника странке Драгана Маршићанина да је замењује.

Председништво ДСС-а јединствено и одлучно одбацује све спекулације о постојању подела у странци, наведено је у саопштењу, у коме се каже да је постојање и слободно заступање различитих мишљења, до доношења одлуке странке, нормално и уобичајено у свим странкама које су демократске.

Сва отворена питања која проистичу из таквих разлика, укључујући и питање локалних коалиција, решаваће се у оквиру органа странке, по поступку утврђеном Статутом и ни на који начин неће утицати на одлучан опозициони став ДСС-а, каже се у саопштењу.

Председништво је, стоји у саопштењу, потпуно јединствено у ставу да ДСС остаје на позицији непомирљиве опозиције власти Српске напредне странке и око ње окупљених странака, чија се данашња спољна и унутрашња политика оцењују као супротне државним, националним и економским интересима Србије.

Санда Рашковић Ивић је рекла да своје политичко деловање наставља у оквиру органа странке и као председница посланичке групе ДСС-а у Скупштини Србије.

Председништво ДСС-а је оценило да је Санда Рашковић Ивић, преузимајући руковођење странком у изузетно тешком тренутку и водећи је у веома сложеним политичким околностима, улажући огроман труд и енергију, остварила за ДСС изузетно значајан резултат – повратак у Скупштину Србије.

Сви органи странке настављају са радом у неизмењеном саставу: Извршним одбором руководи Дејан Шулкић, Политичким саветом Душан Пророковић, а Стручним саветом Александар Поповић, наведено је у саопштењу.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here