Светски познати амерички филмски документариста Мајкл Мур изјавио је да ће нови председник САД постати – Доналд Трамп.

Аутор „Фаренхајт 9/11“ и „Боулинга за Kолумбину“ и других филмова својој процени је додао:

„Мене брине што се конгрес Републиканске партије, који се завршава, свиђа маси људи, што значи да Трамп може добити њихове гласове и постати следећи председник Сједињених Држава“.

Мур је овоме још додао: „Не желим да вам кварим расположење, али је моје мишљење да ће Трамп победити Kлинтонову. Изивините, тако ствари стоје“.

Славни режисер је изнео уверење да ће Трамп победити у државама „зарђале зоне“, то јест – у државама у којима је дошло до пропадања америчке традиционалне индустрије. То су пре свега Мичиген, Висконсин, Охајо и Пенсилванија.

Мур је уверен: „Трампу је за укупну победу довољно да победи управо у те четири државе. Наравно, и у државама које су традиционалне тврђаве републиканаца“.

Мур је подсетио да је у поменуте четири државе Обама 2012-те победио републиканског кандидата Мита Ромнија.

Међутим, напади на Трампа не престају.

Kлинтоновој наклоњени Тхе Wасхингтон Пост је објавио да неке европске земље могу „окренути од НАТО“ Трампове изјаве да ће САД, ако им он бити на челу, помагати савезницима из алијансе само ако је оне буду у потребној мери финансирале.

Исти лист указује да Сем Kловис, Трампов спољнополитички саветник, потврђује да републикански председнички кандидат има намеру да промени саму природу спољне политике Вашингтона, а и размере мешања у европске послове.

Kловис је прецизирао да Трамп има намеру да натера Европљане да плаћају за своју безбедност.

Реагујући на ово, портпарол Беле куће, Џош Ернест, назвао је обавезе САД према савезницима из НАТО „армираним бетоном“.

Сам Барак Обама одбацио је Трампову квалификацију да су САД у дубокој кризи.

„Трдње да је Америка на ивици колапса, насиља и хаоса не одговоара искуству већине наших људи. Не можемо доносити добре одлуке ако их базирамо на страховима који немају везе са стварношћу“.
Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here