Autobiografija Luke Modrića koja je pre nekoliko dana objavljena izazvala je brojne reakcije u regionu.

As Real Madrida, čija je majka Srpkinja, pričao je o ubistvu svog dede, koga se posebno setio na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je proglašen za najboljeg igrača Mudnijala.

 

– Pre nego što sam sišao sa postolja, sada ipak svesniji da sam proglašen najboljim igračem Mundijala, kao snažan bljesak prošlo mi je kroz glavu sećanje na moga dedu Luku. Koliko bi on tek bio srećan i ponosan da je mogao da doživi ostvarenje mojih snova. Imao sam šest godina kada su ga četnici bezobzirno ubili nedaleko od kuće. Tada nisam mogao da zamislim to ubistvo i gubitak, a ne mogu ni danas. Kratko je bio deo mog života, ali dovoljno dugo da ostavi u meni dubok trag porodične ljubavi, privrženosti i odanosti – napisao je Modrić u autobiografiji.

Potom je izneo detalje tog dana kada su doneli beživotno telo u kuću.

– Sećam se kada se to strašno zlo dogodilo tek po uznemirenosti svog oca. Deda se nije vratio kući i otišli su da ga traže. Nisam bio ni svestan šta se događa kada su dedu dovezli u našu kuću u Zatonu Obrovačkom. Samo sam osećao da je nešto jako tužno. Tata me zagrlio i odveo do sanduka. Rekao mi je: “Sine, poljubi dedu!” Nisam mogao zamisliti da je to moj poslednji susret s njim. Deda Luka je bio veoma cenjen, mangup u pozitivnom smislu te reči, šarmer. Moj tata ga je obožavao i mogu misliti koliko mu je teško bilo kad ga je izgubio. Godinama posle prepričavao mi je osećaj užasa kad je pronašao beživotno dedino telo obliveno krvlju – piše Modrić, a onda se priseća najtužnijega dana detinjstva, 18. decembra 1991. godine.

Inače, kako je Informer već pisao ustaše su za vreme Drugog svetskog rata ubile pola familije. Modrićeva majka je Radojka Dopuđ, Srpkinja iz sela Kruševa kod Obrovca, a na spisku žrtava logora u Jasenovcu i Staroj Gradiški nalazi se najmanje troje članova njene porodice!

Sve to nije smetalo Modriću, koji je proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Rusiji, da osvajanje drugog mesta na Mundijalu proslavi uz ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

1 KOMENTAR

  1. To i jeste njihov najveci problem sto su oni na raskrsnici i neznaju gde da podju. Mi ih ne zovemo odricemo ih se. A vatikan ih stalno vabi i truje. Doslo vreme tako odnosno odavno je ono tako cega se pametan stidi budala se ponosi. Prodali veru za veceru. Ako je turcin krvav do lakata poturica mora biti do ramena…….

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here