Упркос одлуци Министарства туризма да се свим нашим туристима који су уплатили летовање у Турској врати новац, готово нико не жели да откаже летованје

Српски туристи ни после проглашења ванредног стања у Турској не одустају од летовања у овој земљи. Дан пошто је Министарство туризма одлучило да се свим нашим туристима који су уплатили летовање у Турској врати новац, готово да се нико није јавио да откаже летовање.
Авиони који лете у турска летовалишта и даље су пуни, а у Анталијској регији тренутно летује 1.100 Срба.
За летовалишта у овој земљи, додуше, нема много нових резервација, али зато скоро нико од путника који су раније резервисали аранжман нема намеру да одустане од планираног путовања. Саша Зарић из агенције „Понте“ истиче да досад нису имали ниједно отказивање летовања у Турској.
– Чим се догодио државни удар, контактирали смо са нашим представницима у Анталији и питали да ли неко од гостију жели да се врати у Србију. Међутим, они нису ни знали шта се дешава! Сви наши путници, а тренутно их је тамо око 40, задовољни су, безбрижни и не помишљају да прекину свој одмор. Исто важи и за оне који тек треба да иду – прича Зарић.

Према његовим речима, упркос свему, српски туристи се и даље информишу о повољностима за летовање на анталијској обали.
– Ових дана јесу се мало смањиле резервације аранжмана, али наши људи и даље зову агенцију распитују се за тренутну ситуацију, али и цене, попусте и све остале погодности које обухватају аранжман за Турску – додаје наш саговорник.
Kако истичу у агенцији „Биг блу“, летови за Анталију су им скоро потпуно пуни.
– До сада је било тек неколико отказа, али то су усамљени случајеви, више од 95 одсто људи иде у Турску. Ми у суботу имамо још један авион за Анталију и он је скоро потпуно пун – наводе из ове агенције.

И у туристичкој агенцији „Kон Тики“ кажу да ни после проглашења ванредног стања отказа готово да није ни било.
– Можда су била два или три отказа, али то се и иначе дешава сваке године из разних разлога. Након последњих дешавања у Турској није било нових резервација, али они који су раније резервисали нису отказивали – каже Андреј Тодоровић из „Kон Тикија“.
Једна од оних који и сад уживају у турским летовалиштима не марећи много за хаотична дешавања у Истанбулу и Анкари јесте Београђанка Невена Јовановић, која се одмара у Анталији. Према њеним речима, она и њени пријатељи ниједног тренутка нису помисли да откажу своје аранжмане.
– Овде је све нормално и не примећује се да је иког брига за било шта. Нема страха, нема панике, ма прави годишњи одмор. Ово је велики комплекс на југу Турске и доста је удаљен од Истанбула и Анкаре, па нико ни не размишља о дешавањима од прошле недеље – поручује Невена Јовановић за Информер.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here