Скупштина града донела је одлуку да се одобре бесповратна новчана средства за куповину сеоске куће са окућницом до 50 ари, а како је објаснио градоначелник Видоје Петровић, приоритет ће имати просветни и здравствени радници, пољопривредни инжењери и техничари и ветеринари јер су те професује најпотребније у сеоском подручју.

– Ти млади људи се неће бавити пољопривредном већ ће радити посао у својој струци. Колико домаћинство ће добити одредиће околности и све ће се радити по закону – рекао је Петровић истичући да је идеја града да настави сет мера које ће охрабрити и подстаћи људе да остају у свом завичају.

Уз друге подстицајне мере за развој пољопривреде и помоћ породицама са децом које локална самоуправа додељује већ дужи низ година, овом одлуком се помаже породицама без стамбеног објекта да реше своја животна питања а самим тим стварају се и услови за повећање наталитета и оживљавање села. Један од услова да учествују на конкурсу је да су најмање три године живели у Лозници, а детаљи конкурса и начин расподеле новца биће одређени посебним правилником који ће донети Градско веће и који ће бити јаван.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here