Прво су се жалили што неће да дође, јер је кажу, у талу са Милом, па ћути у Београду и наслађује се. Прозивали га данима. Онда су се жалили што хоће да дође, каже разједињује их и опет ради са Милом. Потом им није ваљало што ћути, јер, ето не сме ништа да каже. Онда је рекао оштро и дрско, па опет не ваља, јер је само рекао, ваљда је требао тенкове ка граници да упути.

Из политичке коректности, тобожњег поштовања према Ђеди Амфилохију и борцима за српство, који ће ето, зато и робијати, о њима се ћути и третирају се као свеци: једино политичке коректности нема када се пљује Вучић.

А, истина је потпуно другачија: није Мило донео срамни закон, него су му “противници” то омогућили и припремили терен “минулим радом”.

Управо је тај Амфилохије, још пре Мираша, причао о могућој аутокефалности Црногорске православне цркве; управо је тај Амфилохије заједно са Отпорашима, рушио Милошевића; управо је тај Амфилохије дао подршку Милу у сукобу са Момиром дан пред изборе и довео га на власт; управо тај Амфилохије назива Мила пријатељем деценијама док овај сатанизује и уништава Србе.

А, ко се то френетично бори против Закона политички? Марко Милачић, омиљени Милов спикер који је поносно викао “Е Вива” и који је са радошћу најављивао “митрополита Михаила”? Андрија Мандић, лажни војвода који је ћутао на признање Kосова, улазак у НАТО, хапшење саборца Милана Kнежевића, који је “ухапшен” док је јео ћевапе после масовних протеста које је продао, док је народ гутао сузавац и добијао по леђима? Медојевић који је донео Милов антисрпски Устав, чији посланици траже помоћ Вучића док у парламенту (за који су се клели да се у њега неће вратити) скандирају “Вучићу педеру” и који је више пута истицао да се гади Цркве? Остатак ДФ-а који је прећутао изборну крађу када је Лекић победио или који је уместо цењеног Даке Давидовића као председничког кандидата гурнуо безличног Бојанића пристајући на пораз унапред? Док је српство патило и пропадало, имовина и богатсво самопрокламованих јединих заштитника Срба се вишеструко увећавало. И данас је, после свега, јасно крив је Вучић, никако они.

Зато ово није Милов закон. Ово је закон свих њих, он га је само уобличио. И питање је треба ли Вучић Србе више да брани од Мила или од професионалних бранитеља Срба, гледајући резултате.

Уплашени од силине протеста, већ их разводњавају, фингираним сукобима Амфилохије – Мандић, већ литије смањују на две недељно и раде све да до фебруара више не буде ни народа ни приче.

Србима у Црној Гори је потребан нови лидер. Лично, типујем на младог Дајковића. И на поштење владике Јоаникија. Вучић ће увек помоћи српским интересима, јер је довољно одговоран – али никада онима који их користе за личне интересе, јер није толико глуп. И у томе се крије читава његова стратегија у овом случају.

Т. Ловрековић

pobeda-info.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here