Ова област на северу земље је трећа италијанска регија у којој је локални законодавни орган покренуо питање признавања Крима. Такође, у резолуцији се налази и захтев да се укину анти-руске санкције.

Hide
Акутно питање

Уколико документ буде усвојен, председник Савета и шеф регије добиће овлашћења да преговарају са Владом и италијанским Парламентом о ревизији политике ЕУ о поменутим питањима. Региони северне Италије настрадали су више од других због уведених контра-санкција, које је Москва била приморана да уведе након почетка анти-руске кампање на Западу.

Hide
Адекватна Европа

Ломбардија није једини регион који се залаже за нормализацију односа са Русијом. Раније, таква резолуција је већ подржана од стране Венета и Лигурије. У среду ће се исти документ разматрати у Парламенту Тоскане.

Hide
Лига за Север

Покретач разматрања таквих питања у локалним парламентима је утицајна партија Лига за Север. Њене присталице наступају са позиције евроскептицизма и традиционалних вредности. Конзервативне политичке снаге у Европи су симпатизери Русије као државе, која подржава и брани хришћанске идеале и здрав међународни поредак.

Катехон

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here