Неколико дана пред формирање нове владе Србије, у којој ће се лидер СДПС-а Расим Љајић по трећи пут наћи заједно са Александром Вучићем, супруга једног од Љајићевих најближих сарадника Мирсада Јусуфовића тешко је увредила мандатара. Она је, наиме, на свом Фејсбук профилу затражила да Вучић оде на психијатријски преглед.

– Има ли у овој земљи неки пристојан психијатар да прегледа овог Вучића, да коначно знамо дијагнозу – написала је Сабина Раздагинац Јусуфовић, управо у време када је мандатар држао прес-конференцију у Влади и говорио о тешкој ситуацији у региону, која је осим сталним провокацијама Хрватске изазвана и недавном посетом лидера СДА БиХ Бакира Изетбеговића Новом Пазару и његовим поистовећивањем Санџака са Републиком Српском.

– На неки начин би се овај коментар на Фејсбуку могао тумачити као порука Вучићу од Љајићеве странке, а можда и самог Љајића. Тешко је говорити који су мотиви ове провокације, али један од њих би могло бити и евентуално Љајићево незадовољство парчетом колача које му је понуђено у новој Влади, а вероватно и најавама да су одређена места на нивоу државних секретара и помоћника министра резервисана за његовог љутог политичког ривала у Санџаку, Муамера Зукорлића – тврди извор таблоида „Ало!“.

Љајић, иначе, већ 15 година у континуитету води различита министарства у Влади Србије. Он је рекао за „Ало!“ да је одмах пошто је сазнао шта је Сабина написала на Фејсбуку, позвао Хариса Јусуфовића и затражио од њега да му објасни због чега се десио овај „фаул”.

– Истина је да је реч о непримереном и увредљивом коментару, али ја не могу да контролишем сваког члана странке, а за њу чак не знам да ли је у странци. Врло јасно сам рекао Јусуфовићу да је то непримерено и да је он добио функцију на основу странке, а не као појединац. Ако му се не свиђа у странци, може да је напусти, пошто свако може да седи на две столице, али то није морално – каже Љајић

Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here