Полиција је убила наоружане нападаче који су држали петоро талаца у једној цркви у Нормандији на северу Француске. Нападачи су пререзали грло свештенику који је био међу таоцима. Једна особа је тешко повређена и у критичном је стању. Према неким наводима убијен је још један талац, али је полиција потврдила само убиство свештеника у цркви у Сент Етјен ди Рувре, недалеко од Руана.

Полиција је потврдила убиство свештеника и навела да је један талац теже повређен.

Из цркве су се чули пуцњи, а лицу места налази се велики број полицајаца, специјалне јединице, возила хитне помоћи и ватрогасци, јавља ББЦ.

Према неким наводима, нападачи су узвикивали „Исламска држава“, али полиција није потврдила.

Француско тужилаштво спроводи истрагу овог напада.

На лице места су, после пријаве једне вернице, убрзо стигле специјалне снаге француске полиције и антитерористичка јединица које су убиле нападаче, преносе француски медији.

Идентитет нападача и мотиви напада нису још познати, рекао је неименовавни полицијски званичник.

На лице места упутили су се француски председник Франсоа Оланд и министар унутрашњих послова Бернар Kазнев, рекао је портпарол министарства Пјер-Анри Бранде.

Истрагу случаја, према његовим речима, преузеће специјално тужилаштво за борбу против тероризма.Претходно је јављено да се у цркви налазило петоро талаца, међу којима су свештеник и две часне сестре.

https://www.youtube.com/watch?v=4pUJVKKCERk

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here