Народни посланик и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић ставио је на увид јавности своју имовинску карту кроз обавезни извештај Агенцији за борбу против корупције, али и у посебном допису јавности који преносимо у целости:

Сматрам да је упознавање јавности са приходима и имовином јавних функционера једна од најважнијих тековина демократије. Грађани морају да буду упознати шта је политичар на функцији имао од имовине пре ступања на политичку функцију, а шта има по напуштању функције. Сматрам да поред јавног функционера на овај начин треба проверити приходе и имовину са њим повезаних лица, на првом месту најближих рођака. Уз доношење Закона о испитивању порекла имовине, на овај начин можемо ући у траг и кривично казнити све оне политичаре који користе бављење политиком у сврху личног богаћења.

Обавештавам јавност да у тренутку ступања на дужност народног посланика располажем са станом од 62 квадрата у Чачку, који сам купио на кредит 2005. године и који још увек не сматрам својим у пуном власништву, јер имам још четири године кредитних обавеза. Такође, у мом власништву је и ауто Опел Астра 1995. годиште. Немам никаквих уштеђевина нити примања по другом основу.

Када сам постао народни посланик, одрекао сам се сувласништва у издавачкој кући „Catena mundiˮ из Београда и замрзао радни однос у овој издавачкој кући. У потпуности сам се посветио обавезама народног посланика и у сталном сам радном односу у Народној скупштини.

Моја месечна плата као народног посланика и председника посланичке групе Двери биће 74.671 динар. Сви народни посланици добијају и посланички месечни паушал за рад у својој изборној јединици који износи 27.320 динара. Из овога проистиче моја обавеза отварања посланичке канцеларије у Чачку и примања заинтересованих грађана.

Осећам такође обавезу да обавестим јавност да ћу за наступајући период изнајмити већи стан у Чачку јер супруга и ја имамо петоро деце, па нам је као седмочланој породици потребан већи стан. У случају издавања свог стана Агенцији за борбу против корупције и јавности доставићу на увид приходе које евентуално будем остваривао на овај начин и обавезно платити порез који следује држави, јер подржавам акцију пореских органа да се појача контрола наплаћивања пореза по основу зараде од изнајмљивања некретнина.

Стојим на располагању да будем први политичар на коме ће бити примењен будући Закон о испитивању порекла имовине. Сматрам веома важним да се у нашем политичком животу одвоје они који су се обогатили од политике од оних који покушавају да нешто ураде за опште добро не тражећи ништа за себе лично до заједничке среће у којој сви остварујемо и личну срећу.

Сајт Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here