Ђиласов “Савез за Србију” ће добити на снази уласком Двери у тај савез. Проблем је што такаву коалицију не подржава значајан део чланства и присталица Двери.

Побуна у Дверима због коалиције са Ђиласом прети да поцепа ту странку на два дела.

https://twitter.com/Krle22/status/1023179131830390785

Извршни одбор Српског покрета Двери је упутио својим члановима упозорење да ће бити строго санкционисани уколико се буду противили одлукама Бошка Обрадовића, а Обрадовићева одлука је коначна – Двери морају са Ђиласом!

Од предизборног слогана “Да ови оду, а да се они не врате” није остало ништа, јер нити ови одлазе нити су Двери испоштовале своје принципе да са представницима старог режима не улазе у коалицију.

На Твитеру су осванули мејлови који додатно погоршавају положај Бошка Обрадовића међу његовим присталицама. У питању су преписке са Брајаном Мартином, политичким официром при амбасади САД.

Бошко је донео одлуку да иде у савез и да Савез није коалиција па да му стога није потребна надполовична већина као што пише у Статуту. Требало му је 62 гласа а имао је 58.
Од 93 присутна 58 је гласало за савез 30 против 5 уздржано није било 30 чланова по Статуту а треба 62 гласа за одлуку, сада на силу хоће да фалсификује Статут и изгласа одлуку.

Цена уласка Двери у Ђиласов Савез биће цепање Двери на два дела. Још од раније  Костић и Ного се нису саглашавали са многим поступцима Обрадовића, но и они ће по свој прилици бити избачени из Двери као што су и многи други оснивачи овог покрета и садашње странке избачени зарад личних интереса Бошка Обрадовића.

 

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here