Војни аналитичар Мирослав Лазански изјавио је да је за сада неизвесно како ће се ситуација после војног пуча у Турској развијати, нити како ће се завршити и да ли ће доћи до сукоба

Он је за ТВ Пинк рекао и да не види ко би могао да има интереса да заустави нови курс турске спољне политике који иде ка сарадњи са Русијом, ка деескалацији напетости на Црном мору, деескалацији рата у Сирији.

– Онај ко је заинтересован да се то заустави, тај је вероватно и дао сигнал делу турске армије да изађу на улице – рекао је Лазански који није искључио могућност да је иницијална каписла могла да дође из иностранства.

Он је напоменуо и да су врхунски турски официри школовани у америчким војним академијама, али да из тога не жели да изводи аналогију, јер би то могло да буде сувише поједностављење те ситуације.

Лазански је оценио и да је добар део турског друштва отисао ка исламизацији, али да је неизвесно да ли ће ићи у конфронтацију са војском.

Лазански је додао и да наређење за пуцање дају генерали, док пуцају обични војници, а питање је и да ли ће турски војник извршити наређење.
Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here