Фото: Спутњик

НАТО планира да увуче у своје редове што више држава, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Они (НАТО) су одбили наш предлог да се осигура недељива безбедност: безбедност не може да се обезбеди на рачун других. Уместо тога они желе да увуку у НАТО све више земаља, отргнувши их од Русије“, изјавио је Сергеј Лавров.

Поверење између Русије и Турске је апстрактна категорија

Успостављање ранијег поверења између Русије и Турске зависиће од тога како ће сада стране приступати сарадњи, како по билатералним питањима тако и у решавању сиријске кризе, изјавио је Лавров.

„Да ли ће бити успостављено поверење на нивоу на ком је било — то је веома апстрактна категорија. Све ће зависити од тога како ћемо сада приступати сарадњи и контактима, притом не само билатералним контактима, не само о томе како ће се даље трговати, куповати једни од других, градити нешто заједничко, реализовати неки други инвестициони пројекти, још много ће зависити од тога како ћемо сарађивати у решавању сиријске кризе“, рекао је руски министар, говорећи на омладинском форуму „Територија смисла“.

Лавров: Допинг скандал доводи до несавесне конкуренције

Скандал са допингом је довео до неправедне конкуренције у међународној арени, сматра руски министар.

„Осим нормалне конкуренције која треба да постоји унутар земље и изван ње, постоји несавесна борба“, рекао је он.

„Међутим, живот је борба. Треба наставити са борбом, тим пре што ми своју правичност бранимо часно и не покушавамо да варамо“, наставио је министар.

rs.sputniknews.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here