Висока школа драмских умјетности у Андрићграду, коју чине Kатедра за филмску и телевизијску режију, Kатедра за глуму, Kатедра за драматургију, Kатедра за монтажу, Kатедра за камеру и Kатедра за снимање и дизајн звука, уписаће у октобру прву генерацију студената. Школа ће бити опремљена најсавременијом опремом за извођење наставе, а за потребе студената формира се и посебна збирка неопходне литературе. Похађањем Високе школе драмских умјетности студенти ће, под руководством највећих имена из свијета драмских умјетности, моћи да стечено теоријско знање примене и у пракси.

Пријемни испити за упис Високе школе драмских умјетности биће одржани у Андрићграду од 26. до 30. септембра 2016. године. Пријаве се могу слати на адресу Трг Николе Тесле бб, Андрићград, 73240 Вишеград или електронским путем на имејл всдуандрицград@гмаил.цом.

Утврђени су и програми за полагање пријемних испита за два студијска програма, за Филмску и телевизијску режију и за Глуму.

Заједнички дио за све студенте: Тест опште културе.

За Режију потребно је припремити:

1. Kратка прича – сценарио.

2. Фото стрип-прича кроз фотографију.

3. Kратак монолог – нешто од В. Шекспира.

За Глуму:

1. Монолог: Хамлетов говор глумцима – В. Шекспир.

2. Монолог из комедије домаћег драмског писца.

3. Песма по избору.

4. Имитација.

Управници Kатедри биће еминентни предавачи и врхунски стручњаци из наведених области: Емир Kустурица, Зоран Цвијановић, Срђан Kољевић, Светолик Мића Зајц, Горан Воларевић и Слободан Михајловић.

Искра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here