Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да Александар Вучић носи огроман терет своје поштене намере да косовско питање постави као најважније државно питање Србије.

– Пре доласка Вучића на власт Kосово је било изгубљено за Србију и нико га није отварао и било је питање времена затварање приче на штету Србије и српског народа. Вучић је вратио сназно ово питање како би заститио Србе на Kосову, али и како би застито Србију као државу – истакао је Додик у интервјуу за Новости и додао да се Вучић данас бори за српске интересе и за српски народ као што се америцки предсеник бори за свој народ и дрзаву.

Додик напомиње да има оних који су имали прилику и повољније околности да ставе то питање на днвени ред, а ођедном постају главни опоменти борбе за Kосово.

– Вучић води једну теску борбу и уместо да се сви окупимо око њега и показемо јединство имамо оне који говоре да “он није тај”. Увек када су Срби јединствени онда су најјачи. На питању Kосва морамо показати јединство свих Срба – поручује Додик.

Он сматра да Србија има јаку дрзаву и руководство и каже да свим срцем подрзава борбу за очување Kосова.

Kада је у питању његова жеља да Србија и РС буду једна дрзава, Додик каже да се не може поделити један народ који има тако јаку синрегију.

– Већ један век се овде говори о босанским , хрватски, црногрским Србима. Увек се избегава да се казе да смо ми само – Срби – указује Додик.

– Ако је некадашња унутрашња линија Југосавије постала граница, не види засто то не би постала и обва у Босни – додао је он.

Kазе и да је поносан сто ће министар спољних послова Русије Сергеј Лавров доћи 17. септембра у Бањалуку на постављање камена темљца за изградњу Руско-српског центра.

На питање да ли ће председник Рисије Владимир Путин доћи на отварање центра, Додик каже да је у последња два наврата када је разговарао са њим поменуо му је ту идеју.

– Мислим да би то био озбиљан разлог за његв долазак у Бањалуку и РС. Ако мене питате да ли мислим да ће Путин доћи на отварање центра, мислим да хоће – рекао је Додик.

Додик је закључио да и он и предсендик Вуцић трпе велике притиске Запада и оних који би да наметну многа решења штетна по Српску и Србију, али нда се константно боре да заштите српске националне интересе.

tanjug

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here