У случају да Доналд Трамп победи на предстојећим изборима у САД, постоји могућност да се у руско-америчким односима појави нова шанса за сарадњу, изјавио је председник Комитета за међународне односе Савета федерације Русије Константин Косачов.

„Не желим да предвиђам будућност руско-америчких односа, али постоји могућност за сарадњу уколико се то догоди“, рекао је он у интервјуу за лист „Известија“.

Према његовим речима, колико би Русија и САД у таквом сплету околности искористиле те могућности, питање је многих за сада нејасних фактора.

Истовремено, Косачов је Трампа оценио као слабо предвидивог политичара.

„Трамп се још увек није изјаснио какви би му били стратешки приступи у случају да победи на изборима. Стиче се утисак да он често доноси спонтане одлуке. Он има изузетно мало политичког искуства и не разуме да спонтане одлуке нису увек најоптималније“, оценио је руски сенатор.

Управо та непредвидивост даје Трампу одређену подршку бирача којима се то допада, истиче Косачов и додаје да постоји опасност да би у случају његове победе свет имао посла са председником који веома спонтано доноси битне одлуке.

У случају да на изборима победи Хилари Клинтон, наглашава он, односи између САД и Русије се неће много променити.

„Они ће наставити да буду на најнижој могућој тачки конфронтације и неразумевања“, сматра сенатор.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here