ЦЕЛА СРБИЈА, 24. април 2018, (Њуз) – Велика најезда комараца широм Србије изненадила је службе које се баве сузбијањем ових инсеката. Највише комараца има у градским и приградским срединама, у близини река, језера, те у урбаним и зеленим подручијима.

– Ројеви комараца су се појавили у последње време, али за сада нема места паници, грозница Западног Нила још увек није забележена – смирују ситуацију у градском заводу за сузбијање комараца.

Kако кажу, нису очекивали лепо време после киша, а грађанима поручују да избегавају изласке напоље у јутарњим, преподневним, поподневним и вечерњим сатима.

– Отварање прозора и проветравање саветује се само онима који имају мреже за заштиту од комараца на прозорима и вратима, а уколико треба да изађу из кућа, грађанима се саветује употреба репелената.

Услед недостатка запрашивачке авијације, из надлежних институција разматрају могућност ангажовања власника дронова, да запраше бар свој комшилук.

– Сваки грађанин који има дрон, може да се јави Заводу, где ће пријавити кварт који ће запрашити, и добиће од нас довољну количину хемикалија.

Ситуација још увек није алармантна, будући да званична мерења кажу да још увек нема више од 100 комараца по глави становника. У случају достизања ове бројке, постоји могућност и ангажовања војске.

 

њуз нет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here