Генерал-потпуковник Андре Блатман, шеф Швајцарске војске је упозорио становнике Европе да грађански рат само што није почео.

Блатман је упозорио Швајварце да је друштво врло близу потпуног распада и да се морају предузети мере да се људи наоружају и заштите од неизбежног грађанског рата.

Према немачком листу Deutsche Wirtschafts Nachrichten, Блатман каже да је ситуација веома ризична и додаје: “Повећавају се претње од тероризма, хибридни ратови се воде широм планете; економски изгледи нису сјајни, а резултати миграција и број измештених људи и избеглица су до сада невиђени”.

Блатман додаје да се друштво не може сузбијати: “Неспокој и друштвене побуне се не могу спречити, а он очекује да ће јавни дискурс бити “опасно агресиван”.
“Мешавине су све непожељније и већ дуго се доводе у питање.” Он подсећа на ситуацију пред Први и Други светски рат и саветује Швајцарце да се наоружају.

Швајцарски војска је у прошлости одржавала опште маневре чија је полазна тачка била друштвени немири у суседним земљама. Суседне земље укључују и Француску и Аустрију, које имају велики проблем са имигрантима, исламизацијом и репресијом елите према општој забринутости куда све води.

Извор: Интермагазин.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here