У новом интервју оца Симеона тема је била положај српског народа, као и опасностима које га окружују. Отац Симеон напомиње да технологија није сама по себи лоша, али да се корисност исте понекад губи у злоупотреби, и препоручује да се користи умерено и усмерено. Да ако смо дошли по неку информацију на интернет ту информацију потражимо и да не губимо време на обиље других информација које нам интернет гура поред тражене.

Положај српског сељака је такође била тема, отац Симеон нам напомиње да је рад сељака потцењена категорија, да пшеница не сме да буде 17 динара, да кисела вода не сме да буде скупља од млека, и да тај животни и цивилизацијски стил који новац ставља на пиједестал не може да изађе на добро.

Као позитивне помаке отац Симеон наводи да се ипак нешто дешава и да једна део Срба полако али сигурно почиње да се враћа у Србију и на своја огњишта, и наводи пар примера. Бела куга је и даље горући проблем који је у унутрашњости изражен много више него у великим градовима.

Манастир Рукумија је српски православни манастир који је познат по бројним исцељењима и читању молитви, отац напомиње да је доста људи нашло свога пара у манастиру и да већ има доста „манастирске деце“, то јест деце која су проистекла из оваквих веза , манастир сваке прве суботе у месецу обичава да чита молитве за проналазак сродне душе, и да се тада окупља доста младих људи који после литургије поседе у манастиру, а није ретко и да се тава дружења заврше браком.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here