Изванредни и опуномоћени амбасадор Русије у САД Сергеј Кисљак ће се вратити у Москву 22. јула, јавио је лист „Известија“, позивајући се на Сергеја Рогова, извор из руских спољнополитичких кругова, који се недавно срео са дипломатом.

„Амбасадор Сергеј Кисљак треба да се врати у Москву 22. јула. Са њим сам се срео пре две недеље у Вашингтону и он је рекао да му је резервисана карта за тај дан. Неко време ће обавезу шефа руске дипломатске мисије у САД вршити саветни изасланик“, рекао је Рогова листу „Известија“.

Према речима извора листа, ротација кадрова у Амбасади Русије у Вашингтону врши се по плану. Он је такође навео да се Министарство иностраних послова труди да своје дипломатско представништво не остави без руководства дуже време.

„У случају да америчка страна буде одлагала издавање агремана Анатолију Антонову, Сергеј Кисљак ће, можда, променити планове“, пишу „Известија“.

Кисљак (66) се нашао у средишту пажње америчке јавности када је бивши саветник за националну безбедност Мајкл Флин поднео оставку након што је утврђено да је имао контакте са руским амбасадором и пре него што је званично ступио на дужност.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here