Аутор: Петер КЕНИГ, економиста и геополитички аналитичар (Global Research)

ПРВО долази фарса јер (скоро) универзална влада лаже широм света о смртоносном вирусу, који је назван Covid-19.

Одлука о глобалном застоју – буквално колапсу светске економије – донета је на конференцији Светског економског форума у Давосу који је одржан од 21. до 24. јануара 2020.

Светска здравствена организација је 30. јануара прогласила Covid-19 за ургентни разлог међународне забринутости за јавно здравље (PHEIC). У том моменту било је само 150 познатих случајева Covid-19 изван Кине. Није, дакле, било разлога за проглашавање пандемије.

Али, је 11. марта др Тедрос, генерални директор СЗО, претворио PHEIC у пандемију. То је било  зелено светло за почетак имплементирања „Плана“.

Пандемија је била потребна као изговор за заустављање и колапс светске економије и друштвеног организма.

Није то случајност. Било је више припремних догађаја, који су указивали на правац планетарне монументалне историјске катастрофе.

Почело је пре најмање 10 година – вероватно знатно раније – злогласним Извештајем Рокфелера из 2010. године, који је осликао прву фазу монструозног Плана, који се зове „сценарио закључавања“.

Међу последњим припремним потезима за „пандемију“ био је Еvent 201, одржан у Њујорк ситију 18. октобра 2019-те.

Тај Догађај су спонзорисали Џонс Хопкинс Центар за јавно здравље, Фондација Бил и Мелинда Гејтс и Светски економски форум, клуб богатих и моћних који се сваког јануара састају у Давосу у Швајцарској.

Петер Кениг

Учествовали су бројни фармацеути (интересне групе за вакцину), као и Центри за контролу и превенцију болести (CDC) САД – и Кине.

Један од циљева Еvent 201 била је компјутерска симулација пандемије вируса короне. Симулирани вирус назван је SARS-2-nCoV, или касније 2019-nCoV.

Резултати симулације били су катастрофални јер се оперисало са смрћу 65 милиона људи за 18 месеци и  урушавањем тржишта акција за више од 30 одсто – са огромном незапосленошћу и банкротствима.

Управо то је сценарио чији почетак сада живимо.

„Сценарио закључавања“ предвиђа низ грозних и узнемирујућих догађаја или компоненти Плана за спровођење тзв. Агенде ИД2020, у разради Била Гејтса, која је у потпуности интегрисана у циљеве одрживог развоја УН.

Време њеног завршетка је – 2030. (која се такође назива Агенда 2030). Агенда има скривени дневни ред који је непознат већини чланица УН, а исти је и  за завршетак Агенде ИД02020.

Указаћу су само на кључне елементе који претходе овоме што свет сада живи и шта следи ако све не зауставимо, ако не покажемо шта је и како је испланирана та потпуно злочиначка превара.

Делови сценарија су:

• Свеобухватни програм вакцинације, вероватно са обавезном вакцинацијом – сан дечачког ума Била Гејтса је да вакцинише 7 милијарди људи.

• Масовно смањење броја становника, план еугенике – делом вакцинацијом а и другим средствима (реф. Бил Гејтс, „ако обавимо посао вакцине, можемо смањити светску популацију за 10 до 15 одсто». (See “Innovating to Zero!”, speech to the TED2010 annual conference, Long Beach, California, February 18, 2010).

• Електронски ИД за сваку особу на планети – у облику нано чипа који је могуће могуће убризгавати заједно са обавезном вакцинацијом. Овај нано-чип може се читати на даљину са свим личним подацима.

• Дигитализовани новац, нема више готовине.

• Универзално увођење мреже 5Г, да би касније уследила 6Г.

Ово би обезбедило потпуну контролу сваког појединца на планети.

То се јавности продаје као Интернет ствари (TIT), што значи аутомобили за самосталним управљањем, роботизована кухињска опрема, вештачка интелигенција (AI) за производњу и испоруку свега.

Оно што јака реклама не каже јесте да би људи били маргинализовани и поробљени.

Да бисте извели овај главни план, потребни су високофреквентни електромагнетни таласи. Стога је постављање 5Г неопходно, без обзира на здравствени утицај на људе, фауну и флору – и без обзира на то како може утицати на вирусне инфекције, попут евентуално тренутног Covid-19.

СЗО ћути, иако признаје да није спроведено независно службено истраживање о опасностима 5Г – и електромагнетних поља уопште.

Да ли то значи да је СЗО уплетена од стране Великог и Моћног у ову смртоносну игру?

Довољно је рећи да је за разлику од других агенција УН, СЗО 1948. основала Рокфелер фондација – see The Lancet.

Такође може бити важно то што отприлике половина буџета СЗО долази из приватних извора, углавном фармацеутске индустрије, али и других, попут телекомуникационих дивова.

Ово је предуслов за разумевање како се ствари планирају. Можда ће помоћи повезивању тачака о оном што долази.

Такође може нам помоћи да схватимо шта се управо догађа у првој фази сценарија „закључавања“. Може да живим бојама покаже криминалну природу мрачне дубоке државе.

Нема то везе са падом берзе – то су синдром шпекуланта, ризици богатих људи, јер је берза западни изум играња са капиталом и капиталном добити а на штету радника, чији животи зависе од тог капитала.

Они су први који одлазе када Велики новац захтева спајање – или банкрот.

Сад имамо готово универзални и НИЧИМ оправдани карантин, тотално затварање свих предузећа, малих и великих – ресторана, грађевинарства, туризама, малих и великих продавница хардвера, пекара, авио-линија и другог саобраћаја, са прекинутим ланцима снабдевања – од фабрика за прераду хране па даље. И, све се то наставља даље.

На Глобалном северу око 90 одсто пословних трансакција потиче од малих и средњих предузећа. А готово сва су сада затворени.

Две трећине или више њих се можда више никада неће отворити. Запослени су отпуштени или су сведени на посао са скраћеним радним временом, што значи хонорарно – а морају да издржавају своје породице.

Сиромаштво и очај настају и постају све јачи. Нема будућности на видику.

Стопе самоубистава ће порасти. Погледајте Грчку у кризи 2008/2009, а и десет година касније:  разбијене породице избачене из станова за изнајмљивање јер више не могу плаћати најамнину. Улични просјаци постају нормалност, а нико не може да уштеди цент.

Очекује се да ће у Европи најмање трећина до 50 одсто или више радне снаге – зависно од земље и структуре радне снаге – бити незапослено или радити са скраћеним радним временом. А то је само почетак.    Према америчким подацима, незапосленост премашује 23 милиона – а очекује се да ће, према предвиђањима ФЕД, Голдман Сакса и Блумберга – у следећем тромесечју достићи између 32 одсто и 40 одсто. Стечај може да измакне контроли.

ММФ предвиђа за 2020. годину економску контракцију од свега 3 одсто и малу стопу раста у другом делу 2021. Потпуно смешно!

На којој планети живее ти људи? Кога покушавају преварити и зашто?

Можда желе да подстакну земље да позајме огромне количине девиза од грабежљивих Бретон Вудс институција, ММФ-а и Светске банке – да се дубоко задуже, држећи се предвиђања ММФ да ће бити добро? Није ли то даље поробљавање уз помоћ преваре?

Глобални југ – или земље у развоју – представљају мрачну причу.

У нормалним околностима, трећина до половине њихове привреде је у сивој зони, што значи да није ни близу било које норме формалног или правног организовања. То су радници без сталног запослења, који раде дневно, или сат по сат – живе од руке до уста, без уштеда, без сигурносних мрежа и у већини случајева без здравственог осигурања. Буквално су препуштени ћудљивости „тржишта“. А сад се тржиште урушило.

Ништа није остало. Нема посла, нема прихода, нема новца за плаћање хране, станарине, лекова, а још владе наређују њима, заглибљеним у сиромаштву, да остану „код куће“ – да буду затворени у карантину – да би се заштитили од вируса, наметнутог вируса ког нико не види, али владе и медији чине све да буду свесни опасности коју представља и ЗАСТРАШЕНИ.

Да никад не знају да ли је то истинито или лажно.


(https://www.globalresearch.ca/covid-19-cruelty-universal-lockdown/5710798)

 

Аутор: Петер КЕНИГ, економиста и геополитички аналитичар (Global Research)

КАЗНА је принудно бити код „куће“. Где је кућа? Више је нема.

Нема новца за плаћање станарина.

Држите друштвену дистанцу – немојте се помагати. Останите одвојени. Инфекција се може ширити. Страх је у суштини свега.

Узмите град као што је Лима, Перу.

Укупно становништво Перуа је око 30 милиона. Лима има око једанаест милиона – од којих око 3 до 4 милиона живи на маргинама – у сламовима или још горе. Раде целодневно, или на сат.

Сада више нема радног места. Немају новца да плате храну, превоз или кирију – станодавци их избацују на улицу, протерују их са својих имања.

Како могу остати у карантину? Како се могу бринути о себи у карантину – закључани – без склоништа, хране – очајнички желећи да зараде довољно новца да преживе још један дан и тај новац можда поделе са породицама?

Не могу.

Заштиту коју обезбеђују карантини имају само богати. Сиромашни гладују са децом и породицама – а врло вероватно и са короном. Они живе у круговима сиромаштва и беде, где нема поштеде.

Нико нема ништа. Ни солидарности нема.

Једноставно, нема ничега. Тотална ускраћеност, проузрокована тоталним економским застојем, на који свет приморавају зли мушкарци, а можда и зле жене.

Ова 3, 4 или 5 милиона људи у Лими, сви су у некада дошли из руралних области, за које влада ништа не предузима или нема довољно да их тамо задржи.

Зато Перуанци, у потрази за бољим животом, напуштају своје „чачаре“ (мале парцеле земље) и крећу у Велики град – у рај – где су препуштени да живе у већој беди него у провинцијским сиромашним насељима. Они су ту беду издржавали са надом.

Сада је корона-криза коју је створио човек још више погоршала њихов живот, много им је горе.

Такви перуанци се садасе окупљају. Морају се вратити својим чачарама, породицама – где ће добити уточиште и храну, где ће се поново осећати као „код куће“ и бити вољени или барем добродошли.

Влада диктаторског војног режима спречава их да напусте карантин – из безбедносних разлога, наравно – јер могу заразити друге људе – па се фарса наставља.

Нико не говори: погледајте ово. Нико се не усуђује због страха да ће бити закључан.

Полицијска бруталност, палице, сузавац – репресија, све ради команде – назад у склониште – нема хране. Све док централна свемоћна влада не одлучи да „организује“ репатријацију аутобусима, али нема довољно капацитета нити организације – владаће хаос, ствари ће се погоршавати, а колико још може бити горе?

Глад ће их погодити, чинити их све слабијим и слабијим, склонијим болестима и умреће – не од Covid-19, већ од глади. Али, како статистика функционише – такве ће се смрти, по налогу Мајстора, аутоматски приписати коронској пандемији. Наравно.

То се већ догађа другде. И на Глобалном северу.

Кибера, слам-насеље поред Најробија

Зашто не и на Глобалом Југу?

Лима је само један случај, вероватно типичан за  већи део Латинске Америке, изузев Венецуеле, Никарагве и Кубе – где усред јада још увек постоји осећај солидарности који уједињује народ – где влада стоји са људима. Међутим, и тамо људи тешко пате, због западних санкција. Буквално их убијају западне санкције – пре свега санкције Сједињених Држава.

Геноцидна нација.

«Њујорк тајмс» је (22. април 2020.) објавио: „Уместо коронавируса, глад ће нас убити. Свет се никада није суочио са глађу попут ове, указују стручњаци. Број људи који ће се суочити са акутном глађу могао би да се удвостручи – стићи до 265 милиона до краја ове године.“

Такође, из „Њујорк тајмса“: „У Кибери, највећим сламовима у Најробију у Кенији, становници већ живе у екстремном сиромаштву. Очај због хране покренуо је стампедо током недавне поделе брашна и уља за кување, оставивши повређену децу, а две особе су мртве“.

“У Индији хиљаде радника два пута дневно стају у ред за хлеб и пржено поврће да би заваравали глад.”

„И широм Колумбије сиромашна домаћинства вешају црвену одећу и заставе на својим прозорима и балконима као знак да су гладни.“

Ово подсећа на злогласни Кисинџеров цитат из 1970-их о глади: „Ко контролише снабдевање храном, контролише људе… Ко контролише енергију, може контролисати читаве континенте; ко контролише новац, може да контролише свет“.

Кисинџер, као и Гејтс, зна да Рокфелери имају “добре намере”: Никада нису тајили своју жељу да смање светску популацију у формату који подсећа на еугенику: “искорењивањем сиромаштва”, на пример – вакцинацијом. Почевши од Африке.

Гејтс је недавно предложио да испроба нову вакцину против короне у Африци – против чега је протестовао чак и његов пријатељ, др Тедрос, генерални директор СЗО.

Пандемија коронавируса донела је сиромаштво и глад милионима људи широм света. А нема краја на видику.

Односно, чини се да су скоро све владе приморане или прећутно приморане да се придржавају „смерница“.

То је и ђаволско и ван разумевања.

Зашто?

„Глобалне елите“ заиста верују да доприносе будућности и добробити човечанства. Ипак, њихови поступци резултирали су несносном бедом, незапосленошћу и очајем.

Без таквих присилних мера тешко би се могло објаснити зашто се скоро све владе планете подвргавају овом страшном друштвеном и економском програму –  лажу и лажу, гнусно лажу своје народе. Људима које треба да штите од незапослености, глади и очаја.

У „нормалним“ околностима, због грабежљивих неједнакости нашег света, око 9 милиона људи годишње умире од глади и болести повезаних са глађу.

Ова бројка се сада може повећати експоненцијално. Можда на десетине милиона или више.

На глад и смрт од глади могу утицати вештачки узроковане несташице хране, суше или поплаве – које су последица намерно условљене климатским променама – не кроз језиво нарасли пораст температуре изазван CO2 – већ напредним системом ХААРП ваздухопловних снага САД. (HAARP = High Frequency Active Auroral Research Program = Високофреквентни програм активног неуролошког истраживања).

„Током рата у Вијетнаму, коришћене су технике сетве преко облака, почев од 1967. у оквиру Пројекта Попај (Project Popeye), чији је циљ био продужавање сезона монсуна и блокирање руте за снабдевање непријатеља дуж пута Хо Ши Мин“.

Данас је ХААРП систем усавршен и наоружан. Према завршном извештају америчког ратног ваздухопловства АФ 2025, временске промене (за војне сврхе) дају (америчким) борцима у рату широк спектар могућих опција за победу или присиљавање противника… Временске промене постаће део домаће и међународне безбедности и могу се обављати једнострано… Могле би да имају офанзивне и одбрамбене апликације, па чак и да се користе у сврхе одвраћања. Способност стварања падавина, магле и олује на земљи или модификације свемирског времена… и производња вештачког времена – део су интегрисаног скупа [војних] технологија».

Петер Кениг

Према програму Гејтс фондације, предложена је присилна вакцинација. Они који одбију вакцинацију, на пример, неће моћи да путују.

Гадна беда која се човечанству намеће намерно – постаје све видљивија. Осим што бришете имовину људи и предузећа, ту су сиромаштво и глад…

Данас нема Нирнбершког трибунала, довољно поштеног, етичног и довољно моћног да светске елите буду изведене пред лице правде.

Ми људи морамо преузети владавину у овој текућој промени парадигме.

Ми људи, морамо изаћи из овог грозног затварања.

Не конфронтирајући се, већ мудрошћу и памећу.

Остављамо непријатељским силама да ојачају нашу слабост – и натерају нас да је превазиђемо.

Добар генерал не воли агресију.

Добар ратник не познаје мржњу.

Ако желите да победите непријатеља, немојте му се супротстављати.

Поставите се испод њега.

То се назива снагом не-борбе.

Ово користи способност мушкараца.

То се од давнина назива – бити у хармонији са небом и то је највећа снага која постоји (Тао 68).

(https://www.globalresearch.ca/covid-19-cruelty-universal-lockdown/5710798)

Fakti

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here