Председник иницијативног одбора Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се залаже да опозиција на београдским изборима наступи у што је могуће ширем фронту, и да ће учинити све да до тога дође.

Јеремић је у интервјуу агенцији Бета рекао да ће Народна странка учинити све да до договора опозиције дође, да се они неће “гурати” у први план и да неће покушавати да наметну свог кандидата.

– Наравно, ако будемо доведени у ситуацију да нема било каквог договора, ми ћемо учествовати са сопственим тимом и кандидатом. Но, моје дубоко уверење је да постоји далеко бољи начин да се учествује на београдским изборима, и да би то требало да буде јединствен наступ око којег треба да се сложимо сви у правој опозицији – истакао је Јеремић.

Он је нагласио да је на београдским изборима потребно што је могуће веће јединство свих оних који наступају са искреним опозиционим ставовима, односно оних који нису спремни ни на какву врсту колаборације са актуелном влашћу, без обзира на изборне резултате. Kако је додао, за Народну странку нема оних који у тај фронт нису добродошли, као и да немају аспирацију да одређују ко је пожељан, а ко не.

– Чврсто сам уверен да једино са заједничким ставом можемо да искористимо потенцијал који постоји у главном граду, јер има више оних који су незадовољни начином на који се води Београд – и остатак државе – него оних који су спремни томе да дају подршку – рекао је Јеремић.

Борба за фер и поштене изборе

Борба за фер и поштене изборне услове, по његовим речима, може да буде добра почетна основа за окупљање актера са опозиционог спектра и око чега би сигурно сви могли да се договоре.

– Нека то буде први корак. Након што се он направи, сваки следећи ће бити лакши. Надам се да од тога може да почне процес уједињења опозиције на београдским изборима – казао је Јеремић.

Он је навео и да га радује што Демократска странка, и поред најаве да ће имати свог кандидата, тврди да је и даље отворена за сарадњу са осталим политичким опцијама. Упитан да ли ће доћи на протесте које су за сутра у центру Београда најавили Покрет слободних грађана Србије и Иницијатива Не да(ви)мо Београд, Јеремић је рекао да Народна странка подржава све акције које су усмерене ка скретању пажње на чињеницу да у Србији влада режим који не ради у интересу грађана.

Он је додао и да овај пут “народњаци” неће бити део техничке организације скупа, јер су сконцентрисани на оснивачку скупштину странке, која се одржава у недељу 22. октобра, али да пружају сваку врсту подршке онима који желе да протестују против актуелног стања, и да ће на њему лично учествовати са својим сарадницима и симпатизерима.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here