Израелски лист Маарив је открио да је Израел недавно успео да добије неке снимке из једног од својих шпијунских сателита који је пратио руске војне активности у Сирији.

Слике показују софистицирани руски извиђачки авион. Такође су дате информације и о наводном “софистицираном појачању“ способности ваздухопловства Дамаска од стране Русије. Сада је процењено да Дамаск и Москва имају прилично проширену контролу над целим регионом.

Неки извори тврде да би ово најновије откриће могло да утиче на односе између Русије и Израела.

Софистицирани руски извиђачки авион је назван “А-50“ и способан је да контролише и обезбеди податке о најмање 10 других авиона у близини, поред тога што је у стању да погоди копнене мете на удаљености од 300 километара или постави циљеве погађајући их на удаљености од 650 километара. Авион може летети на раздаљини од око 1.000 километара.

Према речима истраживача са Хебрејског универзитета у Јерусалиму, база у Латакији се налази на око 700 километара северно од израелске ваздухопловне базе Хатзор, што значи да поменути руски авион може идентификовати било који израелски авион који полети иза Хатзор-а.

Каже се да најмање са 26 А-50 извиђачких авиона управља руско ваздухопловство.


Вебтрибуне

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here