Турски председник Ердоган је више него у праву када каже да су САД и НАТО умешани у пуч против његове владе.

Он је такође у праву када оптужује турског свештеника Фатулаха Гулена за умешаност у пуч.

Међутим, било би добро да је Ердоган такође открио да је знао да ће до пуча доћи и да је знао да ће НАТО и Гулен и многи други бити умешани и искоришћени као жртвена јагњад у припремама за рат НАТО-а против Русије.

Циљ неуспелог пуча јесте да учини Ердогана довољно моћним да може боље да делује у рату НАТО-а против Русије који следи.

Ако би Турска најавила крај свог партнерства са НАТО-ом а турска делегација навела да жели неку другу врсту савеза са Русијом, најбољи одговор Русије би био да се такав састанак одложи до након Великог рата.

Ако би турска влада ипак инсистирала на одласку у Москву, руски председник би требало да повећа број телохранитеља.
Чињеница је да је НАТО-у потребна јака Турска како би повела исламски свет у поход на стварање Новог Отоманског царства. То је још један разлог зашто је било покушаја пуча у Турској.

Постоје многи разлози да се турска војска успротиви Ердогану, међу којима су ужаси које је он починио у Либији и Сирији, али и тајна подршка ИСИС-у.

Многи су очекивали да ће након овог пуча доћи до обелодањивања информација које би Ердоган желео да сакрије попут тога да је руски авион неоправдано оборен и да је руски захтев за извињење био више него оправдан.

Најновија вест је да је турска влада ухапсила два пилота који су оборили руски авион и да је окривила НАТО за чин који је довео до погоршања односа са Русијом.

То је одличан потез дизајниран да изгради руско поверење и прихвати отровни Ердоганов загрљај.

Веб трибјун

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here