Обезбеђење градског предузећа „Ада Циганлија“ удаљило је групу младића из Авганистана са београдског купалишта.

Разлог за то је, како су навели из тог предузећа, непоштовања правила купалишта, јавила је телевизија Н1. Kако је речено за Н1 у том предузећу, служба обезбеђења „Аде Циганлије“ је „реаговала на позив посетитељке са дететом која се жалила на недолично понашање групе младића на макишкој страни“ купалишта.

„Уз консултацију са спасиоцима који су такође били присутни на својим кулама, установљено је да група младића није поштовала Правила понашања на купалишту на Ади Циганлији. Kако се непријатна ситуација не би понављала током целог, дана обезбеђење је замолило групу младића да се удаље са тог дела плаже“, речено је у „Ади“, а пренео је Н1.

Уједно је регистровано неколико напада на девојке од 19 до 25 година у близини Железничке станице. Главним проблем је сексуално узнемиравање, а починитељи долазе из Сирије, Ирака и Пакистана.

Иначе, у парковима код Аутобуске станице у Београду свакодневно је више стотина миграната који су остали заглављени у Србији после затварања мађарске и хрватске границе. По великој врућини углавном леже на земљи, а спас од високих температура покушавају да пронађу у сенци дрвећа или испод монтажне гараже.

Помоћ и све потребне информације могу да добију на Инфо пулту на долазном перону аутобуске станице, где им волонтери деле храну и воду. Међутим, тај простор је постао премали због реконструкције зелених површина које је пре неколико дана започело Градско зеленило. Зашто баш сада, београдски медији нису успели да сазнају у градским службама.
Слободнимдији

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here