Представници хрватских бранитеља незадовољни што је Загреб одустао од блокаде европског пута Србије. Хрватска влада је одлучила да преговара са четницима, а бранитеље је ставила пред готов чин, каже Ђуро Глогошки

ПРЕГОВАРАЛИ су са четницима који су на власти у Србији. Народ Србије је одлучио да има четничку владу и шта можемо очекивати од њих? Хрватска влада је одлучила да преговара са четницима, а бранитеље је ставила пред готов чин.Ово је јуче изјавио представник хрватских бранитеља Ђуро Глогошки, који сматра да Загреб није требало да дозволи отварање поглавља 23 у преговорима Србије и ЕУ.

Он је навео да је блокада требало да остане због Закона о универзалној јурисдикцији, као и да је требало „оштрије и снажније одговарати на провокације српских власти“:

– Неприхватљиво је да неко после само шест месеци на власти донесе овакву одлуку и тако срамотно одлази у историју.

Глогошки сматра да је деблокада европског пута Србије велики политички промашај, који апсолутно иде на штету бранитеља, које ће „моћи да хапсе и на територији Хрватске“:

– Породице погинулих, заточених и несталих не могу прихватити начин на који је Влада Хрватске дозволила отварање поглавља. Хрватски војни инвалиди неће подржавати Владу у наредном периоду.

Извор: Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here