После вести да ће Русија Србији ускоро испоручити најмодернији ракетни систем „бук“, као и шест нових „мигова 29“, у Загребу је настала невиђена паника.

Како сазнаје Информер хрватска дипломатија је у централама ЕУ и НАТО у Бриселу у четвратак дигла праву узбуну тврдњама да се Србија спрема за нови рат и да Путин тајно планира агресију?! Иако у врху западне војне алијансе ове тврдње Загреба нису схватили озбиљно, Хрвати су наставили да инсистирају и траже хитну војну помоћ у опреми и наоружању?!

Саговорник „Информера“ тврди да су „српску агресију“ у четвртак у току дана на више адреса у Бриселу пријављивали и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић и одлазећи премијер Тихомир Орешковић.

– Орешковић је од својих саговорника чак тражио да се Србији запрети да ће ако ракете „бук“ инсталира на мање од 100 километара од хрватске границе, НАТО на српској граници поставити балистичке ракете!

Хрвати који су прошле недеље од Американаца добили на поклон првих 5 од обећаних 16 борбених хеликоптера „кајова“, тражили су од НАТО да им хитно помогне и испоручи нове ракетне системе!

– Веровали или не, али они заиста тврде даим прети некаква великосрпска агресија. За сада нису никога у Бриселу успели да убеде у своје сулуде тврдње, али будите сигурни да ће наставити са дипломатским притиском и антисрпском кампањом – каже извор Информера.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here