На мети су били радио и телевизијски репетитори на Космају и Руднику. У Нишу погођен и тешко оштећен Камени мост. У Богутовцу је срушена зграда поште и оближњи мост. Гађан је пољопривредни комбинат у Ковачици. Ђаковица је засута касетним бомбама. У Ужицу је уништена зграда поште, а гађани су дом здравља, позориште и библиотека.

Стални представник СРЈ у Уједињеним нацијама Владислав Јовановић изјавио је у да напад НАТО на кинеску амбасаду у Београду представља „злочин“, чији ће починиоци морати да сносе последице. Упитан да ли се, по његовом мишљењу, радило о намјерном гађању амбасаде, или случајној грешци, Јовановић је одговорио: „Злочин је злочин. Право не познаје институт извињења за злочин. Када почините злочин, можете бити само злочинац и ништа друго“.

На Косову и Метохији убијен албански политичар Фехми Агани, сарадник лидера Демократског савеза Косова Ибрахима Ругове.

Специјални изасланик руског предсједника Бориса Јељцина, Виктор Черномирдин, допутовао је у Бон на састанак са њемачким канцеларом Герхардом Шредером о могућностима реализације договора Групе 8 о принципима за политичко решење кризе у Југославији.

ПРИНЦИП

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here