Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић изјавиле је данас да Домовински рат темељ хрватске државе, као и да ће после избора у тој земљи бити откривена сва историјска важност акције „Олуја“.

– Домовински рат темељ је хрватске државе. Зато управо на победничкој баштини Домовинског рата морамо градити будућност своје државе, а непосредан део те будућности су предстојећи избори – рекла је Грабар Kитаровић, преноси Вечерњи лист.

Она је на проглашења победника Алке у Сињу истакла да очекује амбициозну нову Владу која ће знати да дефинише и одлучно спроведе развојне програме.

– Потребни су нам свеобухватни програми, а не идеологије. Верујем да ће у центру предстојеће кампање бити живот хрватских грађана – запошљавање, демографска политика, егзистенцијална сигурност породице, радничка права, пољопривредна политика и равномеран регионални развој, поручила је Грабар Kитаровић.

Од учесника предстојеће кампање очекујем пуну одговорност за изговорену реч и нада се да ће кампања бити ослобођена исоријских расправа о сукобима у Другом светском рату.

– Исто тако знам да је нерасветљена историја тежак тег будућности зато очекујем да ће утврђивање пуне историјске истине о том раздобљу наше прошлости бити након избора отворен простор стручне и политичке расправе – рекла је хрватска председница.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here