Na svom sajtu Goran Davidović je napisao za sebe da je “Porodični čovek, otac troje dece. Živi kao politički emigrant u Italiji od avgusta 2008. godine do danas. Član je i ideolog Nacionalnog srpskog fronta.”

Ostalo o Goranu ste mogli da pročitate u liberalnim medijima, pre svega Blicu, kao o ekstremnom nacionalisti, desničaru, fašisti, itd. Nakon što ga je Apelacioni sud oslobodio presude za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, liberalnim medijima nije ostalo ništa drugo do da u nedogled ponavljaju kako je Goran Davidović ekstremista, bilo da je kriv ili nevin pred zakonom. U Srbiji se prosto ne sme biti srpski patriota, još ako ti nakače etiketu Firer, onda ti jedino ostaje da se iseliš u Italiju.

O sebi, svom političkom ubeđenju i aktuelnim društvenim i političkim pitanjima u Srbiji, Goran je za Patriot dao detaljne i jasne odgovore.

 

Patriot: Da li ste Vi stvarno fašista?

Goran Davidović: Ne, nisam. Reč „fašista“ je potpuno izlizana reč koja danas ima pejorativno a ne ideološko značenje. Relativizaciju istorijske pojave fašizma napravili su oni koji previše koriste reč „fašizam“u pogrdnom smislu za svoje političke neistomišljenike. Mogao bih na ovo pitanje da citiram Kalajića koji je rekao da je „fašista – kompliment“, a Bukovski je još pre njega isticao da „kada nekog njegovi neistomišljenici zovu fašista onda je to siguran znak da je taj čovek u pravu“.

Oni koji se danas sa druge strane nazivaju „antifašisti“ su tek potpuni idioti. I veća bi mi uvreda bila da me neko naziva „antifašistom“. Zamisli borite se protiv nečega čega nema i pri tome maltretirate ljude.

Jednom je jedan novinar pitao Matea Salvinija u emisiji, da li je anti-fašista? Salvini je ćutao što je ovog novinarčića jako iritiralo pa je pitanje zabezeknuto ponovio, misleći da svi moraju biti „antifašisti“. Salvini je smireno odgovorio: „fašizam i komunizam su knjige iz istorije koje se pročitaju i zatvore“.

Fašizma danas nema, nema ni fašista. Nisam pristalica Musolinijeve Doktrine fašizma, nisam ni član neke fašističke stranke, dakle nisam fašista. Da jesam zaista to ne bih krio. Razlika između mene i onih koji me nazivaju fašistom je u tome što ja u tome ne vidim nikakav problem niti nešto što mora da se krije, ili što je sramota. To je samo ideološko uverenje, nije zločin sam po sebi.

Dakle, da ponovim, ja nisam fašista, ja sam verovatno nešto gore od toga.

Patriot: Zašto se ne vratite u Srbiju s obzirom da Vam je ukinuta presuda za izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje?

Goran Davidović: Zaista pravosnažno sam oslobođen. Pored Apelacionog suda i Vrhovni kasacioni je potvrdio zakonitost moje oslobađajuće presude. Nijedan medij nije to objavio.

Poenta je da nisu mogli ni da mi sude za to jer sam oslobođen 2007. Progonili su me potpuno nezakonito sve ove godine. Ali nije taj slučaj jedini. Ima toga još. Povlačili su me po sudovima za svašta od 2005. i tako potpuno finansijski i na svaki drugi način iscrpljivali. Istina je da ja nisam napustio Srbiju samo zbog sudskih progona nego zbog mnogih drugih stvari: opasnih pretnji upućenih meni koje niko nije procesuirao. Zatim, neverovatna medijska histerija koja još uvek traje itd.

Dinku Gruhonjiću sam morao da platim prvo 500.000 dinara pa potom smanjeno na 250.000 a tu presudu sam oborio zbog latinice. Borio sam se za moje zakonsko pravo da mi se spisi dostave na ćirilici, borio sam se za pravo na jezik i pismo, u sred Srbije. Borio sam se za građanska i nacionalna i ljudska prava.

Zar stvarno mislite da sam ja napustio Srbiju samo zbog jednog sudskog procesa ? Pa meni bi bila super zabava da sam mogao da tu smešnu optužnicu razbucam na sudu lično.

Morate znati da ja imam i porodicu koju moram da hranim, troje dece. Ima tu i tehničkih stvari, finansijskih, zdravstvenih problema koje trenutno imam itd.

 

Patriot: Kada biste morali birati između Vučića i sadašnje opozicije za koga biste glasali?

Goran Davidović: Ne znam zašto bih morao da biram između dve eunijatske opcije. Mislite neko mi stavi pištolj na glavu i kaže: Biraj!

U čemu je tačno razlika? Oni su jedan sistem, nadopunjuju se, i šatro svađaju, a zapravo su jedan običan rijaliti.

Patriot: Koja je alternativa SNS i Vučiću?

Goran Davidović: Jedina alternativa Vučiću su oni koji su protiv najezde ilegalnih migranata, protiv EU integracija, protiv NATO okupacije, protiv nemorala i nastranosti, protiv prodaje zemlje, za ujedinjenje svih srpskih zemalja, za nepriznavanje tzv.Kosova. Oni koji su svesni okupacije i žele slobodu za srpski narod. Oni koji su za socijalnu pravdu, za jaku državu, za ukidanje avnojevskih pokrajina.

Oni koji su oživljavanje poljoprivrede, oživljavanje sela, pravljenje zadruga. Oni koji su protiv kriminala i korupcije. Oni koji su za radikalnu borbu protiv „bele kuge“. Oni koji poštuju dijasporu.

Takvih, kao što vidite, nema među takozvanom opozicijom što šeta subotom.

Ima ih u SRS, DJB, Srpskoj desnici i još nekim malim pokretima. Ali svi su razjedinjeni i gledaju samo šta ih razlikuje, a ne šta ih spaja.

Dok je tako Vučić će vladati, ili neko koga postavi okupator.

Patriot: Zašto više kritikujete opoziciju nego vlast u Srbiji?

Goran Davidović: To ste zaključili na osnovu mojih tvitova i tekstova poslednjih godina?

Moguće da jeste tako. Ali imam dobar razlog. Tu tzv.opoziciju slede i neki naivni ljudi, čak rodoljubi, pošteni a naivni. Zbog njih to činim. Da shvate koliko je suludo što gube vreme podržavajuću Murtu protiv Kurte.

Ovi što slede vlast to čine za pare ili privilegije ili posao. Ja njih ne mogu ubediti da to ne valja, a da im platim nemam. Ako me shvatate.

Patriot: Da li postoji opasnost da se Vojvodina otcepi i pod kojim uslovima?

Goran Davidović: Opasnost postoji, ako okupator to bude želeo. Jer ako bude do Srba sve je moguće. Veoma volim svoj narod ali sam svestan njegove naivnosti i manjka budnog stanja. APVojvodina je jedina avnojevska tvorevina koja do sada nije postala država i jedina avnojevska teritorija na kojoj nije pala krv. Upozoravam da je i to moguće ako se nepotrebno Titovo kopile ne ukine. Dok god postoji taj birokratski dinosaurus to je moguće. APVojvodina nije ukinuta jer je svi režimi koriste da bi u masivnoj pokrajinskoj administraciji udomili svoje ljude i da bi od budžeta mogli da uzmu deo kolača. Pošto se postojanje takve tvorevine zasniva isključivo na materijalnoj koristi, vrlo je moguće da se ponovi scenario iz Crne Gore i da neki Mirović ili tako neki čudan „činovnik-spavač“ pokrene proces odvajanja. Ako mu neko tako kaže da uradi.

Ako se nepovoljno po Srbiju završi ova epopeja sa odvajanjem KiM i ako režim prizna tzv.Kosovo kao državu moguće je da je APVojvodina na redu. Dok god postoji APV postoji i ta opasnost.

Separatisti i autonomaši čine tek oko 10% glasačkog tela u APV, ali takozvana „vojvođanska ideja“ raste kao tumor na telu Srpstva. I niko ništa ne preduzima.

Patriot: Koga podržavate od političkih pokreta ili stranaka u Srbiji?

Goran Davidović: Jedino i isključivo Nacionalni srpski front, malo i siromašno političko udruženje koje je na krajnjoj margini trenutno. U prijateljskim odnosima sam sa SRS, Obrazom koji je neaktivan, i sa Srpskom desnicom, ali i sa mnogim drugim poput Levijatana i Balternative.

 

Patriot: Odkud vam nadimak Firer?

Goran Davidović: To je omiljeno pitanje u svim intervjuima.

9. novembra 2005. desio se incident na Filozofskom fakultetu, nakon koga sam zbog verbalnog delikta osuđen na godinu dana zatvora.

Nakon tog događaja u medijima se pojavljuje taj pejorativni izmišljeni nadimak. Prvi put u novosadskim medijima. Do sada se ne zna ko je to smislio. To bi mogao biti Dinko Gruhonjić, tada iz agencije Beta za Vojvodinu, i dopisnik Dojče velea. Ili Robert Vizi savetnik Nenada Čanka koji je radio za neke novosadske medije gde je to „Firer“ prvi put objavljeno.

Neki pankeri tih godina su me zvali „Naci“ pa je verovatno Zoran Petakov rekao novinarima da tako napišu a oni zbog izjave Milenka Perovića kako sam ja izgledao kao vođa su napisali da mi je nadimak „Firer“. To je jedna od mogućih verzija kako je došlo do tog izmišljenog nadimka koji je medijima služio za potpunu diskreditaciju moje ličnosti.

2006. sam tužio Građanski list zbog tog pogrdnog nadimka, ali parnica je prekinuta jer se ja nisam pojavio na jednom ročištu, moja greška. Taj list više ne postoji, a nemoguće je tužiti sve medije koji me tako pogrdno zovu. Uostalom tužiti medije je jako skup „sport“. Demantovao sam više puta, ali bez nekog uspeha. Mnogi mediji i dalje to stavljaju uz moje ime, to im je neki fetiš valjda.

Tako je to „Firer“ opstalo do danas. Tako me zovu antisrpski mediji, stranke i pojedinci. Možda to i nije loše. Čim vidite to „Firer“ znate sa kim imate posla.

Patriot: Da li se kajete zbog svoje prošlosti i šta biste uradili drugačije da ste u mogućnosti da menjate prošlost?

Goran Davidović: Bio bih čvršći i ekstremniji to sigurno. Često sam pokušavao da spustim loptu, čak sam i na suđenjima bio defanzivan, umesto da udarim jače. I izjave su mi bile pomirljive i uvek u defanzivi. To bih promenio. I izbegao bih neke ljude koji su se lažno predstavljali kao rodoljubi, a bili su obične kukavice.

Patriot: Kada biste se vratili u Srbiju da li biste oživeli pokret Nacionalni stroj i ušli u predizbornu trku?

Goran Davidović: Nacionalni stroj je običan mit, nikad nije postojao kao organizovan pokret. Kao što sam rekao postoji registrovano udruženje koje se zove Nacionalni srpski front NSF. Verovatno će se ići na neke lokalne izbore, ne verujem da ćemo imati novca i ljudstva da idemo na republičke izbore, osim ako se ne udružimo sa nekim. Ali obzirom na moju reputaciju i na poslovičnu srpsku neslogu teško će to ići.

Patriot: Kako vidite budućnost Srbije?

Goran Davidović: Ja sam nepopravljivi optimista i uvek se nadam nekom čudu. Možda se to čudo i desi, ali realno budućnost je veoma mračna. Srbija se sprema za ulazak u neku ekonomsku zajednicu sa Albanijom i Sev.Makedonijom. Postaće parking za migrante u skladu sa Sporazumom o readmisiji i Sporazumom u Marakešu. Šiptari će nastaviti svoju ekspanziju. Srbi će nastaviti da se iseljavaju na Zapad, sada je to 50.000 godišnje, a taj broj će rasti. Nove generacije su sve više degenerisane lošom hranom i hemijom kojom nas kljukaju. To će uticati na dalje smanjivanje nataliteta, a ono što se rodi i odraste biće nesposobno i za borbu i za rad.

Sa druge strane kako je već otvoreno rekao Vučić, Srbija će se naseljavati migrantima iz Azije i Afrike. Ekološka katastrofa je već tu, a zemlja i voda se već prodaju Arapima i stranim kompanijama. Moguć je i neki novi rat u Bosni i Hercegovini u kome Srbi neće dobro proći. U Crnoj Gori će se nastaviti rasrbljavanje i Srbi će pasti ispod 20% A u Srbiji će se nastaviti sa odvajanjem Vojvodine i takozvanog Sandžaka.

Naši praunuci će biti manjina i robovi u srpskim zemljama, a čukununuci i njihovi sinovi možda neće ni živeti na srpskoj zemlji. Otprilike to nam spremaju. Naravno ni vi ni ja nećemo to doživeti, ali to je realna slika budućnosti koja je namenjena Srbiji.

To se neće desiti ako se desi neki veliki preokret. A da li ćemo i mi malo pomoći tom Božijem čudu zavisi samo od nas.

Patriot

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here