Глумица Данијела Штајнфелд препознатљива је по улози у једном од најпопуларнијих домаћих филмова, „Ивкова слава“ из 2005. године, у ком је играла Мариолу, девојку у коју је био заљубљен Светислав ког тумачи Никола Ђуричко.

Данијела је тада имала свега 21 годину, а наводно је због пакла који је преживела побегла у Америку.

Она је у документарцу „Hold me right“ рекла како ју је силовао један моћник из домаће филмске индустрије.

Документарац је Данијела недавно представила на Филмском фестивалу у Сарајеву, а у остварењу је интервјуисала и жртве и злостављаче, али и испричала шта се њој догодило.

„Имала сам идеју да направим филм о последицама силовања и сексуалног злостављања из перспективе жртве и људи који су починили злочин. Када сам погледала сирови материјал охрабрила сам се и у последњем тренутку одлучила да и ја поделим своју причу“ рекла је Данијела за скорашњи интервју за „Вариетy“.

По доласку у Америку имала је проблем са посттрауматским поремећајем, али се опорављала уз помоћ пријатеља.

„Затекла ме је чињеница да то што ћу говорити о томе је заправо почетак тога да будем океј. То је лечење. Било је то велико откриће за мене“, рекла је Данијела.

Није желела да открива име злостављача, али је истакла да се ради о моћнику из филмске индустрије. Како је рекла, плашила се да било коме каже шта се десило, а за безбедност породице је веома страховала, преносе домаћи медији.

„После силовања поверавала сам се једино мом лаптопу. Снимила сам мале видео записе који су на крају завршили у документарцу. Они су данас драгоцени тестамент, јер показују како се жртва осећа после злостављања“, рекла је глумица.

Извор: b92.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here