Фото: Танјуг

ЊУЈОРК – Према незваничним и непотврђеним информацијама, након другог круга гласања у Савету безбедности УН за новог генералног секретара УН, кандидат Србије Вук Јеремић освојио је друго место са осам позитивних гласова, четири негативна и три уздржана, сазнаје Танјуг.

Бивши португалски премијер Антонио Гутереш је освојио 11 позитивних, два негативна и два уздржана.

Кандидaткиња Аргентине Сузан Малкора је добила осам позитивних гласова, шест негативних и један уздржан.

Такође, словеначки кандидат Данило Тирк је освојио седам позитивних, пет негативних и три уздржана. а актуелна генерална секретарка Унеска Ирина Бокова, седам позитивних, седам негативних и један уздржан.

Аустралијска кандидаткиња Хелен Кларк је освојила шест позитивних, осам негативних и један уздржан глас, преноси Танјуг.

Јеремић: Има разлога да будемо врло задовољни

Кандидат Србије за генералног секретара УН Вук Јеремић изјавио је вечерас после другог круга гласања да има разлога да будемо изузетно задовољни.

„Мислим да имамо разлога да будемо изузетно задовољни исходом данасњег гласања. У првом кругу смо показали да узивамо сироку подрску земаља чланица СБ УН. Други круг је потврдио да је та подрска прилично постојана – базирана на уверењу већине да је Србија подесна за обављање најважније функције у међународним односима, а не резултат тактичких калкулација”, поручио је Јеремић у писаној изјави медијима.

„Најважнији део овог сложеног процеса тек предстоји, настављамо са свеобухватним активностима”, додао је он.

Према незваничним и непотврђеним информацијама, након другог круга гласања у Савету безебдности УН за новог генералног секретара УН, кандидат Србије Вук Јеремић освојио је друго место са осам позитивних гласова, четири негативна и три уздржана, сазнаје Танјуг.

Бивши португалски премијер Антонио Гутереш освојио је 11 позитивних, два негативна и два уздржана гласа, преноси Танјуг.

Извор: Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here