Замислите геј журку у Јасеновцу или Аушвицу?

Звучи невероватно зар не?

Па и није толико невероватно!

Хрватски Глобус промовише као туристичку и парти дестинацију бивши концентрациони логор на острву Пагу.

Screenshot_2

Плажа Зрће се налази на острву Паг у непосредној близини места где је током Другог светског рата био усташки логор у коме је на најсвирепији начин убијено на хиљаде невиних Јевреја и Срба!

06a3e8992fe7fe38e5670dc8201db89c
Усташе на Пагу у припреми за зверства!

Плажу Зрће годишње посети на хиљаде туриста из света, Европе, Хрватске па и Србије. Оно што нико од њих не зна јесте да је острво Паг било концентрациони логор и да се у непосредној близини плаже Зрће налазио логор Слана.

13620883_1753622634857607_6223854844087478773_n

– Званична Хрватска и један од најутицајнијих њуз-магазина, загребачки „Глобус”, с поносом промовишу оство Паг као место лудих журки и представљају га бисером хрватског туризма, не помињући ни једнога тренутка да су на то острво, од самог оснивања НДХ, довођени Срби и Јевреји који су монструозно убијани и бацани у море.- изјавио је Ненад Поповић председник Српске Народне Партије поводом најновијег промо текста у загребачком Глобусу.

– Хвалећи се планским развојем Пага као места за баханалије, фестивале ди-џејева и гејева, званични Загреб скрнави сећање на поклане Србе и Јевреје који су заувек својом невином крвљу обојили овај део Јадрана, прећуткујући постојање једног од најмонструознијих нацистичких стратишта у систему логора Госпић-Јадовно-Паг.- додаје Поповић.

moonsplash_shapov2-130815

Поповић се пита да ли промовисање Пага у туристички понос Хрватске, значи да ускоро можемо очекивати да се у Јасеновцу отвори комплекс дискотека? Можемо ли уопште замислити шта би се догодило када би се у Аушвицу рекламирао фестивал ди-џејева? – додаје Поповић.

У данима када се широм Хрватске обележава „Олуја“ као дан коначног затирања свега српског на тим просторима, овакав промо текст у загребачком Глобусу је врхунац усташког цинизма, подсмевања и изругивања жртвама логора на оствру смрти – ПАГУ!

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here