Досадашњи министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић за Н1 каже да је нашао посао у својој струци који више жели од министарске фотеље.

“Пошто сам пре извесног времена договорио с премијером тачно шта ћу радити, тако да ћу нову функцију добити за десет дана. Све смо се договорили, али нисмо се договорили да то причам овако док се не заврши”, рекао је Велимир Илић.

Прелазну оцену за нову Владу није добила ни Kори Удовички, до скоро министарка државне управе и локалне смаоуправе, у чијој је надлежности било смањење броја запослених у јавном сектору.

„Наредни период посветићу сагледавању свега што сам научила у ове две године и како најбоље да надаље радим за Србију“, каже Удовички.

Места у новој Влади нема ни за некадашњу министарку пољопривреде Снежану Богосављевић Бошковић.

„Наставићу да радим као редован професор на Агрономском факултету у Чачку. Обављаћу и дужност народног посланика у Народној скупштини“, навела је.

Бивши министар правде раније је изјавио да ако не буде у тој Влади то није смак света.

„Најлепша и најчаснија могућа ствар је радити за своју отаџбину, ја сам то имао прилике у ове четири године да чиним“, рекао је тада Никола Селаковић.

Медији спекулишу да би могао бити нови директор Безбедносно информативне агенције, а неки га виде и као следећег градоначелника Београда.

Без фотеља су остали Никола Селаковић, Жељко Сертић, Иван Тасовац, Снежана Богосављевић Бошковић, Kори Удовички, Срђан Вербић и Велимир Илић.

Нови министри су Горан Kнежевић (привреда), Бранислав Недимовић (пољопривреда), Нела Kубуровић (правда), Ана Брнабић (државна управа), Младен Шарчевић (просвета), Владан Вукосављевић (информисање).

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here