Због одређеног броја (Трампових) испада људима је било мука – чак и у САД, посебно када се, као што је то Доналд Трамп урадио, критикује сећање на војника – рекао је Оланд

Француски председник Франсоа Оланд изјавио је да би победа на изборима кандидата за председника САД Доналда Трампа могла да политику широм света учини конзервативнијом, као и да од Трампа људи понекад “осете мучнину”.

– Победа Трампа у новембру могла би да утиче и на председничке изборе у Француској у пролеће 2017. Уколико Американци изаберу Трампа, то ће имати последице, зато што су амерички избори светски избори – рекао је синоћ Оланд, а пренео Ројтерс.

Агенција подсећа да се он још није изјаснио да ли ће покушати да освоји други мандат.

– Због одређеног броја (Трампових) испада људима је било мука – чак и у САД, посебно када се, као што је то Доналд Трамп урадио, критикује сећање на војника – рекао је Оланд.

Мајка страдалог америчког војника муслиманског порекла који је убијен у Ираку жестоко је у недељу критиковала Трампа, који је на Твитеру њеном мужу поручио да је “Хилари (Kлинтон) гласала за рат у Ираку”, а не он.

Ројтерс преноси да је Газала Kан, чији је син Хумајун као капетан војске САД погинуо 2004. у нападу бомбаша самоубице, навела да је Трамп незналица када је у питању ислам и да он не зна шта значи жртвовање.

Kанова је тако реаговала на Трампову оцену да она није ништа рекла током говора који је њен муж одржао на Демократској националној конвенцији у Филаделфији због тога што као муслиманка нема право да говори.
– Kада Доналд Трамп прича о исламу, он показује да је незналица. Доналд Трамп је изјавио да је у животу подносио жртве. Не зна он шта значи реч жртвавовање – написала је Kанова у ауторском тексту за лист “Вашингтон пост”.

АП преноси да је Трамп јутрос на Твитеру наставио да критикује њеног супруга Kајзира Kана.

– Мене је господин Kан дивљачки напао на демократској конвенцији. Зар ја немам право да одговорим? Хилари је гласала за рат у Ираку, нисам ја! – твитовао је Трамп.

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here