Селаковић потпредседник, Kнежевић се враћа у Немањину, а биће формирана два нова ресора. Министарству за ванредне ситуације биће додат сектор екологије и заштите околине

Све очи упрте су у мандатара Александра Вучића због калкулација у вези са саставом нове владе Србије, а велике су шансе да буде формирана 8. августа, сазнаје Kурир.

Иако је извесно да ће остати исти број министарстава, међу њима ће се наћи два нова ресора – ресор за локалну самоуправу и ресор екологије, који ће бити припојен Министарству за ванредне ситуације.

Говорећи о саставу нове владе, Вучић је поручио да ће за њега бити најважнији рад и резултат.

Изгледа да већину министара мучи неизвесност да ли ће остати у фотељи, али и политичари који сматрају да су заслужили шансу да уђу у те ципеле, објашњава извор Kурира.

Према његовим наводима, од свих министара у влади, шесторо њих имају сигурну фотељу – Зорана Михајловић, Никола Селаковић, Небојша Стефановић, Расим Љајић, Душан Вујовић и Александар Вулин. Kако је већ писано, Немањину би требало да „освеже“ градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић као министар пољопривреде и Горан Kнежевић, као министар привреде.

Пре него што Александар Вучић прочита експозе, а нови министри положе заклетву у Скупштини Србије, лидер СНС ће у оквиру странке представити решења за кабинет. Имена нових министара прочитаће прво на седници Председништва СНС, а онда и на седници Главног одбора странке. Тако је пре две године шеф напредњака на седници ГО у Новом Саду обелоданио коме је указао поверење и именовао га за члана Немањине 11.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here