Болница у Сомбору забранила посете Предрагу Миловановићу који је већ три и по месеца без свести. Родбина одбила да уклони објаву којом тражи помоћ стручњака. Хране га пасираном храном, али је много ослабио

Челници болнице у Сомбору више не дозвољавају родбини да посећује Предрага Миловановића (41) из Сивца, који је већ три и по месеца у коми. Најближима је онемогућен контакт са њим након што је Предрагова сестричина Милица Попроцки на свом фејсбук-профилу недавно објавила Миловановићеву фотографију из шок-собе, да би показала како њен ујак у болници „изгледа као костур прекривен кожом“.

– Објавом сам позвала људе да деле ујакову фотографију како бисмо пронашли лекара или установу који могу било шта да учине за њега. Желели смо да тим путем дођемо до неурохирурга који би могао да пробуди човека који лежи на Интензивној нези наводно потпуно здрав, само без свести – објашњава Милица.

Према њеним речима, због објаве се у болници дигла узбуна и одржан је састанак директора, начелнице одељења, главне сестре и правника у тој установи.

– После тога ми је медицинска сестра телефоном поручила да је свим члановима породице строго забрањен улаз код ујака. Упућен је захтев да скинемо објаву са „Фејсбука“, јер, како кажу, позивамо људе на линч. Побогу, какав линч, само тражимо неког ко може да помогне мом ујаку, јер у сомборској болници очигледно не могу. Објаву нећемо уклонити – одлучна је Милица.

Предрагова фамилија, која је могла да улази у шок-собу, сада може да га гледа само кроз стакло, али је он, кажу, толико удаљен да не могу јасно да га виде.

– Има ли веће туге него кад мајка превали 150 километара од Богатића до Сомбора да види сина, а лекари не дају ни пет минута да га загрли и пољуби? Да ли то заслужује мајка која је 1994. године у рату у Босни остала удовица и сама подигла четири кћери и два сина? – питају Предрагове сестре.

Предраг, отац петоро деце, радећи као грађевинац пао је 22. априла са висине од 2,6 метара на бетон и сломио лобању. Упао је у кому током транспорта у Клинички центар Војводине у Новом Саду, где је провео месец и по дана, одакле је пребачен у Општу болницу у Сомбору.

– Хранимо га пасираном храном на сваких пар сати, али је спао на 40 килограма, јер је имао две тешке операције и био у страшном катаболизму. Иако су на нашем одељењу посете забрањене, пуштали смо његове најрођеније да би кроз контакт са њима имао спољну стимулацију за буђење из коме. Они су то злоупотребили фотографишући га, што је пре свега некоректно према њему – рекла је др Соња Вукелић Газдић, начелница Одељења за анестезију са реаниматологијом и интензивну терапију у болници у Сомбору.

Улаз у сомборску болницу

НЕДОСТУПНИ НАЛАЗИ

Рођаци напомињу да им се после објаве на „Фејсбуку“, јавило више лекара, међу њима и једна докторка из Италије, спремних да помогну Предрагу.

– Сви они траже да погледају његове налазе, које лекари из сомборске болнице неће да нам дају – наводе рођаци.

У болници истичу да документација о болести не сме да се дели, јер се њоме штити приватност пацијента.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here