ФБИ је завршио истрагу кршења правила коришћења личне електронске поште од стране бившег америчког државног секретара Хилари Клинтон. Председнички кандидат се нашла у центру скандала.

Hide
Криминалац

Раније је објављен извештај према којем је Клинтонова користила мобилне уређаје за службену преписку са свог личног налога. Међутим, она није добила званичну дозволу од Сектора за информациону безбедност. Као резултат тога, осетљиви подаци могли су да постану доступни страним обавештајним службама.

Hide
Оправдати под сваку цену

Упркос чињеници да је Клинтонова проглашена кривом за „крајњи немар“ руковања информацијама од јавног значаја, ФБИ препоручује да Министарство правде не покрене поступак против америчког председничког кандидата. Директор ФБИ Џејмс Коми, рекао је да упркос чињеници да је Клинтонова према истрази заиста починила злочин, не би требало да буде кривично гоњена, пошто њени поступци нису били злонамерни. Истовремено, заменик шефа ФБИ де факто је „преписао“ закон који регулише одговорност службеника који су починили такав прекршај. Према подацима Федералног кривичног Законика (члан 793 (f)) „неопрезно руковање“ са тајним подацима, које је резултирало губитком истих или предајом у руке трећих лица, не подразумева присуство злонамерности као дела преступа и треба да буде кажњено новчаном казном или затвором до 10 година.

Уочи овог саопштења, Бил Клинтон се састао са Лоретом Линч, државним тужиоцем Сједињених држава. Током приватног разговора, наводно се разматрала судбина његове супруге. Одлука, коју је донео ФБИ сведочи о консензусу америчких елита, које су одлучиле да заштите Клинтонову од могућег праћења од стране противника, па шта буде.

Hide
Елите у правом светлу

Ова одлука показује тренутно стање америчких елита. Снаге безбедности су престале да бране националне интересе државе. Глобална финансијска елита, чије интересе заступа Клинтонова, у потпуности контролише ситуацију и убеђена је да ће њихова дела проћи некажњено.

Председнички кандидат Сједињених држава из Републиканске партије – Доналд Трамп, изјавио је да је „систем иструлио“ и позвао своје присталице да се покрену на предстојећим изборима.

Катехон

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here