Покрајина Алеп је увек била једно од жаришта Сирије. Главни град региона припрема се за суочавање са епидемијом инфекције КОВИД-19.

Сада је у Универзитетској болници – једној од највећих медицинских установа у граду – отворено одељење за заражене коронавирусом. Лекари већ одводе мештане са сумњом на КОВИД-19. Данас је само неколико људи на одељењу. Њихова дијагноза још није потврђена – анализе се шаљу специјалистима у Дамаску.

Локални лекар Мунаф Шарбаји рекао је да је одељење предвиђено за педесет људи. Поред тога, болница поседује осамнаест уређаја за механичку вентилацију.

„До сада није откривен ниједан случај заразе у Алепу“, рекао је Шарбаји. „Ипак, спремни смо.“

Лекар специјалиста Имад Идрис рекао је да особље болнице прегледава све пацијенте који се жале на кашаљ и грозницу. С тим у вези, пацијентима се мери температура на улазу.

„Ово је стандардна провера“, каже Имад Идрис. „Ако постоји сумња да је особа заражена коронавирусом, изолишемо га и шаљемо на посматрање.“

Према званичним информацијама, сада је у Сирији регистровано 16 случајева заразе и два смртна случаја. У вези са претњом од епидемије, власти земље увеле су бројна ограничења. Конкретно, полицијски часови су почели да делују широм републике, границе земље су затворене, а саобраћајне везе између региона обустављене.

https://srb.news-front.info/2020/04/04/epidemiјa-u-ratu-kako-funkcionise-bolnica-u-siriјskom-alepu/

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here