POKUŠAJ Vučićevog režima da organizovanjem kontramitinga sindikalne zahteve vojnika i policajaca prikaže kao političke i obmane javnost kako Vlada vodi ispravnu politiku uz podršku boračkih udruženja – opasan je i bahat.

Vučić i Vulin su instrumentalizovali Savez boračkih organizacija Sabor i naterali ovo udruženje da održi tzv. skup podrške Vladi, u isto vreme i samo stotinak metara dalje od protesta Vojnog i Policijskog sindikata, bez ikakve odgovornosti i brige za mogućnost da dođe do sukoba tokom održavanja ova dva skupa. Ponovo su pokazali da su spremni da žrtvuju tuđe glave kako bi zadržali fotelje.

Katastrofalan odnos Vučićevog režima prema našoj vojsci i policiji doveo je pripadnike ovih časnih profesija na rub egzistencije.

Oni koji su najzaslužniji za našu bezbednost, koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi štitili našu građane i državu, potpuno su obespravljeni i poniženi.

Integritet ovih profesija mora da se odbrani, a vojnici, policajci i njihove porodice, ne samo da imaju pravo na pristojan život, nego država to mora da im obezbedi. Ugrožavanjem statusa i položaja vojnika i policajaca Vučićev režim direktno ugrožava i bezbednost našeg naroda, naše dece i naše zemlje.

Ponižavanje vojnika i policajaca ide tako daleko da oni, čak, ne smeju da štite svoju osnovnu egzistenciju i socijalnu sigurnost.

Sramna je izjava ministra Stefanovića koji je zahteve Vojnog i Policijskog sindikata za poboljšanje materijalnog položaja vojnika i policajaca ocenio kao političke.

Vojni sindikat traži da se poveća osnovica za platu i da bude 35.000 dinara kako je i propisano zakonom, a Policijski sindikat traži da premijer ispuni obećanje koje im je dao prošlog decembra i da im isplati jednokratnu pomoć u visini od 20.000 dinara.

Nema odgovora na pitanje – kako je moguće da ljudi iz kriminogenog miljea koriste vojne objekte, vojne resurse i ko će da snosi odgovornost za to. Naprotiv, ova činjenica uopšte ne brine ni Vučića, ni Stefanovića, niti ministra Đorđevića, ali su zato spremni i da izazovu sukobe, ako je potrebno, da bi sačuvali svoje pozicije.

Svoj odnos prema institucijama ove države Vučić je jasno pokazao nedavno kada je pokušao da formira naprednjačku parapoliciju. Uništio je sve institucije s namerom da ih pretvori u privatne, naprednjačke feude, i tu nema mesta za one koji nisu spremni na slepu poslušnost njemu.

Građani će uskoro, na predstojećim izborima imati priliku da glasaju za promene koje nude Dveri, za jake institucije, zaštićene građane, za budućnost naše dece i Srbije.

 (saopštenje Srpskog pokreta Dveri)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here