Оно што Александар Вучић, мандатар за састављање нове Владе Републике Србије, тренутно ради најпрецизније се може окарактерисати као понижавање грађана Србије, урушавање државних институција и својеврсни мандатарски политички пуч.

Влада Републике Србије је већ пола године у оставци и функционише у техничком мандату. То нити је нормално нити је добро за државу Србију.

Просто је невероватно да неко ко је освојио више од 50% гласова на изборима већ три месеца не може да састави нову Владу? Александар Вучић није ни председник Владе ни премијер, како га медији називају, већ само мандатар за састав нове Владе. Бесмислено је да мандатар за састав нове Владе сваки дан држи конференције за медије.

Ненормално је да има времена да цео дан прима грађане, а није успео ни Владу да формира. Посебно је бесмислено да се укидају све друге државне институције и да сву власт преузима нови центар политичке моћи у Србији – мандатар за састав нове Владе.

Не постоји ниједан мандатар за састав нове Владе на свету који прима грађане, потписује историјска помирења, сваки дан држи конференције за медије, отвара фабрике, представља земљу у свету и глуми изабраног председника Владе.

Поставља се питање зашто Вучић говори на све друштвене теме и држи конференције за медије у вези са свим државним питањима? Зашто, нпр, о нашим новим суграђанима из Гвантанама информације није дао министар правде у техничком мандату?

Зашто о новим проблемима у вези са мигрантском кризом нас није известио министар полиције у техничком мандату? Зашто нам „нове економске успехе властиˮ не саопшти министар финансија у техничком мандату?

Зашто нас о преговорима о приступању ЕУ не информише министар спољних послова? Имамо ли ми било ког другог министра, политичара, државног функционера изузев Александра Вучића?

Када се узме у обзир да је Александар Вучић на челу Бироа за координацију свим службама безбедности у Србији – све ово постаје до те мере недемократски политички поредак, да се поставља питање да ли је Вучић извршио својеврсни мандатарски пуч?

Да ли треба позвати грађане да изађу на улице и спрече овог пучисту да узурпира сву власт и моћ у својим рукама?

Оно што ће Српски покрет Двери свакако урадити јесте предлог измена и допуна изборног законодавства који ће максимално смањити рокове за формирање Владе, који не смеју никако бити дужи од 30 дана од формирања новог сазива Народне скупштине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here