Vučiću, objasni Dverima koje si klevetao i dalje klevetaš da su američki plaćenici, kako je Dragan Šormaz, tvoj šef delegacije Narodne skupštine pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a, u Tirani na prolećnom zasedanju PS NATO izneo zvaničan stav da Republika Srbija podržava ulazak Crne Gore u NATO i EU?!

Tražimo od Aleksandra Vučića i Ivice Dačića da pokrenu postupak za smenu Dragana Šormaza (SNS) i Žarka Obradovića (SPS) sa funkcija šefa delagacije NS RS pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a i Predsednika Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine.
https://dveri.rs/wp-content/uploads/2016/09/nato-lobisti-zarko-obradovic-dragan-sormaz-post-3-840x320.jpg
Prvog zato što je NATO lobista i zato što je obmanuo delegate Parlamentarne skupštine NATO-a na prolećnom zasedanju u Tirani od 27. do 30. maja 2016, rekavši tokom diskusije na sastanku Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti da je ”izveštaj o Zemljama Balkana izbalansiran i tačan i da Republika Srbija podržava put Crne Gore u NATO i EU i da je poseta generalnog sekretara NATO Beogradu primljena veoma dobro”, što je notorna laž!

Pitamo Aleksandra Vučića od kada Vlada Srbije, a naročito od kada Narodna skupština Republike Srbije podržava put Crne Gore u NATO?

Šta ima jedna vojno neutralna zemlja da podržava nečiji put u vojni savez, kada joj to nije u interesu, a pogotovo kada je reč o susednoj zemlji i vojnom savezu koji je bombardovao Srbiju 1999?

Pozivamo Ivicu Dačića da smeni Žarka Obradovića sa pozicije predsednika Odbora za spoljne poslove, jer ovakav izveštaj o učešću Stalne delegacije NS RS pri PS NATO nije smeo da dobije pozitivnu ocenu Odbora, jer izneseni stavovi NATO lobiste Šormaza nisu stavovi Republike Srbije koju je on trebalo da predstavlja.

Ili možda jesu, ali Vučić i Dačić to kriju od građana Srbije? Vučiću i Dačiću, niste kandidovali na izborima približavanje Srbije NATO-u, već vojnu neutralnost! Prestanite da obmanjujete građane Srbije ili odmah podnesite ostavke!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here