На питање шта мисли о тренутној власти, велики српски драмски уметник Петар Божовић рекао је да је Александар Вучић дао огроман допринос драмској уметности. И заиста, глуми мандатара Вучића нема краја! Три месеца не може да формира Владу, а онда заказују седницу у року од 24 сата.

Довољно је навести пример да посланичка група Двери укупно за учешће у расправи има онолико минута, колико је Вучић имао сати за свој експозе. Он је говорио 6 сати, а нама следује 6 минута. Тиме Вучићев режим наставља да понижава најважнију државну институцију – Народну скупштину.

Од 2012. јавни дуг повећан је за 9 милијарди евра и достигао преко 70% БДП-а. Економски гледано Вучић и у овом мандату наставља Динкићеву политику задуживања државе према ММФ-у и Светској банци, и није случајно да је окружен кадровима пропале Г17+, као и ДС и СПС, које мандатар оптужује да су упропастили државу.

У новој Влади нема Министарства за породицу, иако је у мандатровом експозеу констатовано да је бела куга један од највећих проблема са којим се српско друштво суочава. Нема ни Министарства за расејање. За нову владу наши сународници широм света остају странци, и још горе од тога, јер су странци овде добро дошли кад инвестирају, а српско расејање нема никакве погодности за улагање у своју отаџбину. У експозеу нема једног од најважнијег питања за Србију данас, а то је заустављање банкарске пљачке грађана Србије и заштита презадужених породица. Нема ни решења за породице које су у дужничком ропству према кредитима индексираним у швајцарским францима.

Крај привременог смањења плата и пензија које траје већ три године многи пензионери неће дочекати, а камоли повећање! Буџет за пољопривреду је и даље скандалозно мали и не испуњава законски минимум од 5% укупног буџета. Српски сељаци осећају се остављени од своје државе која више помаже долазак великих страних трговинских ланаца него домаћу пољопривреду. Прибојавамо се да ће у току мандата ове Владе бити покушај увођења ГМО хране и семена на мала врата, кроз приступање Светској трговинској организацији, што ће угрозити прехрамбену и здравствену безбедност, а домаћу пољопривреду додатно уништити.

Вучић је последњи еврофанатик у Европи. Нико више озбиљан не верује у Европску Унију, a мандатар и после BREXIT-а и даље хоће у ЕУ?

Сарадња досадашње владе са Русијом била је празна прича и обичан политички маркетинг. Где су руске инвестиције, где заједничка предузећа, где међудржавни споразуми о појачаном извозу наше робе на огромно руско и евроазијско тржиште? Србија званично и даље подржава територијални интегритет Украјине и тиме не поштује територијални интегритет Руске Федерације

На слепом путу у ЕУ нова влада је спремна да жртвује сваки национални и државни интерес. Двери им поручују: права политика је: Мање ЕУ – више Русије. Будућност Европе је у Европи нација којој неће командовати администрација из Брисела. Размишљајте хитно о Европи после Европске Уније и нашем месту у њој. Размишљајте хитно о Русији као новом међународном центру моћи који нас никада није бомбардовао, који се бори за очување КиМ у саставу Србије и који нам нуди сарадњу у политичком, економском и војно-безбедносном смислу.

Не видимо перспективу Србије са овом Владом, видимо наставак празних прича и политичког маркетинга, нови допринос драмској уметности, али не и бољем и уређенијем животу у Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here